Žarko Paspalj: ABA liga je spas za regionalnu košarku

Žarko Paspalj

foto: KK Partizan

Žarko Paspalj istakao je da je ABA liga “spas” za regionalnu košarku.

Posljednjih dana nakon izjave selektora Srbije Svetislava Pešića, pojavile su se informacije da će srpski klubovi napustiti ABA ligu, što je šampion ovog takmičenja Partizan odlučno demantovao. Legendarni košarkaš Žarko Paspalj, koji je bio i ambasador ABA lige, smatra da regionalno takmičenje treba da se igra.

“Mislim da sam više puta ponovio, jer to zaista mislim, ABA liga je spas za regionalnu košarku. Smatram da se dobro radi, liga je odlično organizovana. Imamo sada situaciju da su i finansije u dobrom stanju, a to je osnovni korak da bi takmičenje moglo da funkcioniše. Sve ostalo zavisi od timova, jer je ovo njihovo takmičenje, tako da svi moraju da pokažu želju. Samo može da bude bolje, ako timovi imaju iskreni odnos prema ovom takmičenju”, rekao je Paspalj.

(VIDEO) Šejn Larkin o najtežem gostovanju u Evroligi

U toku je Superkup ABA lige, gdje su prvog dana takmičenja pobjede upisali Igokea i Partizan, za sada.

,,Klubovi još nisu dostigli pravu formu, biće iznenađenja. Svakako da očekujem najviše od Budućnosti i Partizana. Moguće da nećemo gledati najbolju košarku, jer je takav momenat, ali je ovo dobra prilika da se upoznamo sa novim igračima. Biće interesantno bez dileme”, naveo je Paspalj.

About The Author