Prijedor Spartak treći u Inđiji

prijedor

foto: Prijedor Spartak

Prijedor Spartak odigrao je prve kontrolne mečeve u sklopu priprema za debitantski nastup u prvenstvu BiH.

Ekipa trenera Danila Palalića je učestvovala na veoma jakom turniru u Inđiji, gdje je na kraju osvojila treće mjesto.

Prijedor Spartak je u polufinalu ovog takmičenja poražen od BKK Radnički 64:86, da bi u utakmici za treće mjesto savladao domaćima Železničar Inđiju 96:91.

Trener Palalić ističe da su ovo bile prve provjere, tako da je stekao sliku o svojoj ekipi koja je nastupila bez Lazara Dražića na ovim mečevima.

“Imali smo prve provjere koje su nam dale jasniju sliku o tome kako smo radili u pripremnom periodu. Za nas su ove provjere bile dobre, jer smo odigrali mečeve sa kvalitetnim timovima koji napadaju viši rang. U prvi duel protiv Radničkog smo ušli praktično iz autobusa, tako da se to osjetilo u igri, dok smo u drugom bili puno bolji protiv domaćina.

Sigurno je da imamo još mnogo toga da popravljamo u našoj igri. Ono što nam je bilo vidljivo nakon ovih mečeva je da nam je u igračkom kadru potrebno još jedno pojačanje i da ćemo morati da ga tražimo i pokušamo da što spremniji dočekamo start takmičenja u BiH. Imamo još vremena da ispravimo nedostatke, posebno jer je ovo mlada ekipa koja sigurno može da napreduje i koja treba kroz ovakve mečeve dodatno da sazrijeva”, poručio je trener Palalić za “Glas Srpske”.

Žarko Paspalj: ABA liga je spas za regionalnu košarku

Prijedor Spartak će se sutra naći u žrijebu za prvenstvo BiH, čiji je početak planiran 6. oktobra. Do starta prvenstva ekipa će odigrati još dvije kontrolne utakmice. Prvi rival će biti Borac iz Banjaluke, a zatim slijedi i gostovanje kod Mladosti u Mrkonjić Gradu.

About The Author