Dalibor Ilić košarkaš Igokee izabran je za najkorisnijeg igrača novembra mjeseca u ABA ligi.

Iliću je ovo prvi put da je dobio ovo priznanje.

“Velika stvar za klub i mene je ovo priznanje za košarkaša mjeseca. Sigurno je da sam zadovoljan i da je ovo motiv za dodatni rad. Ovo je nagrada za velika odricanja, a nagrada ide i mojim saigračima jer košarka je timski sport i bez njih je ne bih sigurno osvojio”, rekao je Ilić novinarima u banjaluci nakon potpisivanja ugovora Igokee sa kompanijom mtel.

Ove sezone počeo je da pogađa i za tri poena u većim procentima, što je radio i dok je igrao u mlađim kategorijama.

“Koncentracija je uvijek bila na radu na šutu. Kao što je to bilo u mlađim kategorijama, rekao sam sebi da mogu da pogađam, tako da je moguće da je i do samopouzdanja. Uz sav rad, krenuo me je i šut, pa se nadam da ću iz dana u dan biti sve bolji”,

Priliku za novo dokazivanje imaće u subotu kada u Laktaše dolazi Partizan.

“Partizan je takođe mlada ekipa koju vodi vrhunski stručnjak Željko Obradović. Sigurno je da će za nas to biti veliki izazov i motiv da odigramo kvalitetan meč. Očekujem pravi spektakl gosti imaju visoke ambicije ove sezone kao i mi. Uradićemo sve što je u našoj moći da zabilježimo pobjedu na svom parketu”, poručio je nekadašnji kapiten juniorske reprezentacije Srbije.

Ilić je bio okupljanju seniorske reprezentacije Srbije.

“Sa okupljanja nosim zaista sve pozitivne utiske, na meni je da slušam i radim kod selektora Pešića. Velika je stvar što sam i na novom spisku to je veliko priznanje za dosadašnji rad, a na meni je da se i dalje borim da budemo i na budućim spiskovima”.

Cilj košarkaša rođenog 2000. godine u Višegradu je NBA liga.

“Što se tiče NBA  i prospekta mislim da je cilj svakog košarkaša da to ostvari i sigurno da je to i moja želja”.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author