Zvezda otputovala za Monako

Košarkaši Crvene zvezde mts dan nakon utakmice sa Mornarom u ABA ligi, putuju u Francusku,  gdje ih u utorak očekuje prva od dvije utakmice duplog kola Evrolige sa Monakom.

Trener Dejan Radonjić i ekipa suočeni su sa novim problemima, pošto u narednom periodu u timu neće biti Nikole Ivanovića koji se u petak na jutarnjem trending nije osjećao dobro i odmah je izolovan.

Utakmica Monako Crvena zvezda mts biće prva u istoriji Evrolige za tim sa Azurne obale, ali dva tima već su se sastajala u sezoni 2018/2019 u Evrokupu a skor je bio 1/1.

Ovaj ciklus je vrlo zahtjevan, od Albe putovanje u Bar, danas nas očekuje novi put, sutra poslije utakmice ponovo nas očekuje putovanje. Neki ritam koji je takav da iziskuje da koristimo slobodno vrijeme najbolje što možemo. Nema tu prostora za neke velike zahvate, već da skupimo snage i napravimo pripremu za mečeve sa Monakom i Armanijem. Prvo Francuska, Monako je osvajač Evrokupa, napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. Angažovanjem igrača poput Motejunasa, Tomasa, pa Džejmsa dali su jasan znak da je dobar tim nadogradjen i da postoji kvalitet za dobar rezultat. Već su dosta pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, indiviualno jaki, Džejms je jedan od najboljh indiviudalca u ligi, atletski dobara ekipa i jasno je da nas očekuje težak zadatak u Monaku” dodao je trener crveno bijelih Dejan Radonjić koji je napomenuo da je Nikola Ivanović  u izolaciji, Vajt u svom programu oporavka, dok je nova briga Nikola Kalinić koji je doživio lakšu povredu i pod znakom pitanja je sutrašnji nastup.

Ovo nam je treća vezana utakmica u šest dana umorni smo ali takav je raspored. Znamo šta nam je činiti  očekuje nas jedna jako neugodna utakmica protiv Monaka jedne odlične ekipe mnogo trče, potrebno je da energetski budemo na potrebnom nivou  i da probamo da se nadigravamo. Očekujem da odigramo dobar meč.Sigurno nam najveća opasnost prijeti od Majka Džejmsa i Vila Tomasa dva sjajna evroligaška igrača. O Džejmsu se zna sev igrač koji sam može da pobijedi i dobije jednu utakmicu fokus je da probamo da ga branimo i da se dobrom odbranom i lakim poenima nametnemo u ovoj utakmici, biće teško ali idemo ponavljam da odigramo dobar meč.” rekao je mladi plej Crvene zvezde Aleksa Uskoković.

Utakmica Monaka i Crvene zvezde igra se dvorani “Gaston Medecine” sa početkom u 19 časova.

foto. KK Crvena zvezda MTS

About The Author