Tepić završio karijeru

Milenko Tepić odlučio je da završi prefesionalnu košarkašku karijeru.

Tepić je karijeru završio u 34. godini. Posljednji klub za koji je nastupao je Mega. U ovom klubu će obavljati funkciji tim menadžera

“Samu odluku da završim igračku karijeru nisam donio lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila ostanem u klubu na poziciji tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vrijeme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gdje su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Vjerujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene”, rekao je popularni Tepić.

Milenko Tepić je rođen 27. februara 1987. godine u Novom Sadu i u bogatoj igračkoj karijeri je pored Mege Basket, nastupao još za Vojvodinu, Partizan, Panatinaikos, Sevilju, Lietuvos Ritas, PAOK, Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis.

Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. godine uz dvije titule šampiona Grčke, dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća).

Tepić je osvojio i četiri zlata na Evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama, a sa seniorskim timom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

foto: KK Mega Basket/Ivica Veselinov

About The Author