Tarik Biberović odjavio BiH: Igraće za Tursku

Biberović izabrao Tursku.
Tarik Biberović

foto: printscreen

Tarik Biberović igraće u budućnosti za reprezentaciju Turske.

Tarik Biberović posljednji je u nizu igrača, koji je rođen u BiH, a neće nositi njen dres u seniorskoj konkurenciji. Puno je sličnih primjera. Emir Preldžić, Alen Omić, Karlo Matković, nam prvi padaju na pamet.

Mnoge od njih iz matičnog Saveza nisu smatrali za “ozbiljne” igrače, neki drugi su to prepoznali.

“Cijeli život sam pokušavao i najveća želja mi je bila da igram za BiH, ali to se nije moglo ostvariti. Pogotovo nakon mog odlaska u Sloveniju i tako da kažem izostanka poziva u selekciju BiH“, izjavio je Preldžić prije par mjeseci.

Tarik Biberović je sa svojih 16 godina napustio BiH i otišao u Fenerbahče i već tada su se pojavile informacije da će u budućnosti igrati za Tursku, u kojoj je ovaj momak koji je prije 23 godine rođen u Zenici, već sedam godina.

To se i obistinilo i Ergin Ataman selektor Turske je rekao kako će Biberović, koji je igrao za kadetsku reprezentaciju BiH 2016. godine, biti na spisku reprezentacije Turske.

“U reprezentaciju ćemo uvrstiti i Tarika Biberovića koji igra odlično u Fenerbahčeu, a spisak ćemo objaviti u ponedeljak”, rekao je Ataman.

Predsjednik KS BiH Dalibor Miloš je u decembru prošle godine izjavio kako je želja da Biberović zaigra za BiH, ali ispalo je da su se kasno sjetili.

“Bila je i biće još aktivna priča. Moramo provjeriti njegov status. Na kraju, od njega će zavisiti. Bili su kontakti u prethodnom periodu. On ove godine ima bolju minutažu, tako da vjerujem da je to razlog njegovog demantovanja navoda.

Na toj poziciji smo i relativno dobro pokriveni, tako da nam to nije goruće pitanje. Mi smo tanki na plejmejkeru i kada nema Nurkića, nekog malo većeg centra”, izjavio je Miloš u decembru prošle godine.

Tarikov mlađi brat Faruk će igrati za mlađe selekcije Turske.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author