Saša Čađo: Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gdje i treba da budemo

Čađo nakon plasmana na Olimpijske igre.
Saša Čađo

foto: FIBA

Ženska reprezentacija Srbije plasirala se na treće uzastopne Olimpijske igre.

Izabranice Marine Maljković zauzele su treće mjesto na kvalifikacionom turniru u Belemu, pa će se naći među 12 odabranih na Igrama u Parizu.

“Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu – nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gdje i treba da budemo”, istakla je jedna od najiskusniji u timu Saša Čađo.

Srbija je na turniru izgubila od Njemačke i Australije, ali je zato pobjeda protiv Brazila bila dovoljna da se tim plasira u Pariz.

“Mislim da je ovo dokaz da smo sazidane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu i taj isti žar sam vidjela i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspjele da se kvalifikujemo u Pariz”, rekla je Ivon Anderson.

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica na Olimpijskim igrama. U prethodna dva navrata tim Marine Maljković je stigao do polufinala – iz Rija se vratio sa bronzanom medaljom, a iz Tokija sa četvrtom pozicijom.

“Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htjele protiv Australije, ali hvala Bogu Njemačka je pobijedila i idemo u Pariz. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama koje su mi kao prave sestre”, zaključila je Anđela Dugalić.

Olimpijske igre su od 27. jula do 11. avgusta i košarkaški turnir će se igrati u prvoj fazi na Pjer Maroj stadionu u Lilu, a završnica u pariskom Bersiju.

Pored Srbije, na turniru će učestovovati i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Njemačka, Japan, Španija i Kanada.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author