Respekt za Bajern

Košarkaši Crvene zvezde mts odradili su u četvrtak trening u hali “Aleksandar Nikolić” i nakon zajedničkog ručka otputovali na četvorodnevni put i utakmice sa Bajernom i Žalgirisom u Kaunasu.

Prvi meč koji je u centru pažnje za crveno-bijele je duel sa Bajernom, koji se igra u petak od 20:30 u Audi domu u Minhenu. Utakmica 33. kola koja se igra u Minhenu nakon odluke Evrolige i brisanja svih rezultata ruskih klubova, dobila je na značaju pošto šansu za plasman u pej-of imaju i Crvena zvezda i Bajern.

KK Crvena zvezda je u prvom meču u Beogradu koji je odigran 17.12. prošle godine slavila 81:78.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić igraće protiv ekipe koju je vodio u karijeri.

“Respekt za Bajern, svakako kvalitet i iskustvo su tu. Idemo u Minhen da odigramo najbolje moguće, daćemo sve od sebe. Pripremamo se za ovaj meč tako što smo najbolje moguće iskoristili period iza nas”, rekao je Dejan Radonjić.

Crveno-bijele i dalje muče povrede. Branko Lazić ima problema sa povredom lista, Ostin Holins se još uvek oporavlja od povrede koljena:

“Bez Lazića smo minimum mjesec dana, a Holins neće biti u timu za meč protiv Bajerna. Vidjećemo kako će se razvijati situacija i kada ćemo moći da računamo na njega. Zbog toga, u ovim našim trenutnim okolnostima svi moramo da napravimo korak više kako bismo nadoknadili ono što nas je zadesilo. Potrebna nam je dobra igra u oba pravca, samo tako možemo doći u sitauciju za dobar rezultat. Čeka nas težak meč i težak zadatak, ali želimo da odemo tamo i damo sve od sebe. Fokusirani smo na taj meč, značiće nam što ćemo u Minhenu imati podršku naših navijača i veoma nam je bitno da dobijemo snagu za iskorak“, rekao je trener Crvene zvezde.

“Vrlo smo svjesni važnosti meča i šta može da nam donese. Međutim, moramo da uđemo ali hladne glave ne stavljajući veliko optrećenje. Očekujemo da odigramo maksimalno angažovano i sa velikom energijom. Znamo da neće biti lako Bajern je izuzetno kvalitetna ekipe pokazali su ga tokom cijele sezone. Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših i idemo za početak tamo da odigramo jednu dobru utakmicu”, rekao je Luka Mitrović koji je dodao da tim ne razmišlja o utakmici u Kaunasu i da su svi okrenuti utakmici u Minhenu gde će prema poslednjim najavama biti prisutan i veliki broj navijača Crvene zvezde koji će mnogo značiti ekipi u Minhenu.

foto: KK Crvena zvezda mts

About The Author