Pejdž: Bolan poraz

Košarkaši Partizana izgubili su od Lokmotive 74:67 u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa.

Trener Partizana Saša Filipovski govorio je poslije utakmice.

„U prvom poluvremenu smo imali previše izgubljenih lopti i nismo igrali dovoljno pametno. U trećoj četvrtini smo počeli da igramo onako kako smo se i pripremili, počeli smo da dijelimo loptu i igramo timsku košarku i imali smo dobar rezultat sve do 20 sekundi prije kraja četvrtine. Napravili su seriju 5:0 uz pomoć dosuđenog nesportskog faula. Za današnju pobjedu nam je bilo neophodno više raspoloženih igrača, a nismo ih imali dovoljno”, rekao je Filipovski. 

Bek Partizana NIS Markus Pejdž je istakao da je razliku na ovoj utakmici napravilo nekoliko minuta tokom drugog poluvremena. 

„Ovo je bolan poraz, radili smo neke stvari prilično dobro, odnos u skoku je bio ujednačen. Kroford nam je pravio probleme u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu smo uspjeli da održimo priključak. Stigli smo do izjednačenja u trećoj četvrtini nakon čega su oni napravili brzu seriju od pet vezanih poena kojom su okončali tu dionicu. Mislim da su razliku na ovoj utakmici napravila dva-tri minuta u drugom poluvremenu u kojima su oni pogađali šuteve, a mi nismo uspjeli da pogodimo sa suprotne strane”, rekao je Pejdž.  

Naredni duel Lokomotive i Partizana NIS, na programu je u sredu 3. februara od 20:30 u Hali sportova “Ranko Žeravica”. 

foto:lokomotiv kuban

About The Author