„Orlovi“ sutra protiv Belgije

Reprezentacija Srbije je doputovala u Mons, gdje će se u nedelju, 28. novembra od 15:30 sastati sa domaćom selekcijom Belgije.

Srpski nacionalni tim će večeras imati trening u Mons areni, posljednji pred utakmicu 2. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

U prvom kolu, Srbija je u hali „Aleksandar Nikolić“ savladala Letoniju sa 101:100, dok je Belgija savladala Slovačku u gostima sa 57:83.

Pred sutrašnji meč, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je izjavio:

„Očekuje nas jedna vrlo neizvjesna utakmica iz nekoliko razloga. Prvo, Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Gaje apsolutno drugačiji način i stil igre u odnosu na ono što smo vidjeli na poslednjoj utakmici protiv Letonije. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, igrača koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju. Pobjeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati. Smailagić neće moći da igra zato što je doživio povredu. Zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Vidjećemo koliko ćemo moći da na njega računamo jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuetno važna, nego smo ga pozvali jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo“, poručio je Pešić.

Centar „Orlova“, Dušan Ristić je pred duel sa Belgijom izjavio:

„Očekuje nas utakmica sa veoma dobrom i disciplinovanom reprezentacijom Belgije. Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku u utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, i očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobjedu”, istakao je Ristić.

foto.fiba

About The Author