Bosnić: Kao da nismo navikli igrati pred našom publikom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila Češku u Skenderiji 97:90 na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Na poluvremenu su gubili sa 12 poena razlike, ali sjajno su zaigrali u drugom dijelu i napravili preokret te na kraju došli do trijumfa, za koji selektor Vedran Bosnić kaže da je zaslužen.

“Sjajna utakmica jer smo pobijedili. Zaslužili smo da pobijedimo. Osjećam kao da se nismo navikli igrati pred našom publikom. Ako se sjećate posljednji put pred publikom smo igrali u Tuzli prije dvije godine. Bile su jako velike emocije. Pokušali smo se opustiti pred utakmicu i da od prve minute krenemo fokusirano, kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Nismo uspjeli, ali sjajna reakcija u drugom dijelu”, rekao je Bosnić nakon utakmice, dodavši:

“Sjajna reakcija momaka nakon dobrog razgovora. Vidi se da hoće. Rekao sam ranije da možemo pobijediti. Jako bitna utakmica za nas i da nastavimo sanjati i možda i zaigramo na Svjetskom prvenstvu. Želimo pobijediti u svakoj utakmici”.

Bosnić je imao jako malo vremena da uklopi Džanana Musu koji se nije mogao na vrijeme priključiti ekipi jer je bio zaražen korona virusom.

“Jako teško, ne samo za mene nego za nas sve jer smo tim i sve sto radimo, radimo kao tim. Za mene i pomoćnike je teško bilo. Uradili smo sve da ga uklopimo. Ekipa je ta koja igra, ali momci su napravili sve da mu je lakše da igra. Olakšali su mu i na kraju došli do ubjedljive pobjede”.

Za tri dana Zmajeve očekuje novi meč, a gostovaće Bugarskoj.

“Najteža utakmica u kvalifikacijama će biti protiv Bugarske jer igramo protiv ekipe koju smo pobijedili prethodna tri puta i koja ima veliki motiv nakon tri poraza protiv nas. Mnogo nam je bitno da napravimo dobar oporavak. Sutra u 17 sati putujemo. Mnogo možemo dobiti tom utakmicom. Moramo od početka biti na boljem nivou ako želimo pobjedu”, istakao je Bosnić.

foto:fiba

About The Author