Naši problemi se ne tiču nikoga, to je činjenica

Izjava trenera Crvene zvezde poslije poraza od Mornara.

Zvezda je u posljednjem meču 19. kola ABA lige izgubila od Mornara u Baru. Veći dio meča tim Dragana Šakote nije ličio na sebe i imali su zaostatak od preko 20 poena.

“Čestitam protivniku koji je u svakom pogledu bio bolji. Mi nismo uspjeli da uspostavimo igru kakvu želimo i kakvu možemo, i ispod koša i na periferiji. Naši problemi se ne tiču nikoga, to je činjenica, trebamo s tim da se borimo. Tako je to kad igraš Evroligu, ali sve se nekako događa u lošem momentu, evo, ovo je četvrta utakmica u sedam dana, očigledno nismo izdržali, protivnik je bio jako motivisan, dobro je odigrao i zaslužuje sve čestitke”, rekao je Šakota i nastavio:

Odigrali su jako dobro odbranu, a mi s obzirom da smo u zadnji čas ostali bez plejmejkera, jedinog kojeg imamo, nismo mogli da organizujemo napad kako hoćemo i došlo je do jedne konfuzije koja nas je koštala tog početnog rezultata i velike razlike koja je odredila i tok utakmice i neku psihologoju koju se dugo nismo riješili, tek nešto u drugom poluvremenu. Počeli smo jako dobro u drugom poluvremenu, sa četiri-pet uzastopnih odbrana, ali nismo to povezali sa dobrim napadom, tako da je razlika i u drugom poluvremenu ostala visoka”.

Govorio je trener Zvezde i o nastavku borbe za plej of.

” Mi smo ovdje došli sa željom i ambicijama da pobijedimo, utakmica nam je bila bitna, ali smo se mnogo istrošili dok smo došli do ovde. To je jedno, a druga stvar je što se ništa bitno nije promijenilo, jer bismo samo bili bezbjedniji u nekoj borbi za treću poziciju. Sad ovako kako je – sa tri pobjede kući, odnosno u Beogradu, mi smo i teoretski na toj poziciji na kojoj bismo bili i da smo večeras dobili meč.“

foto:Nikola Vuruna/Igokea