Pavićević o pripremi ekipe:Ajmo, dvanaest veličanstvenih, izađite i dajte sve od sebe

Izjava trenera Mornara poslije pobjede nad Crvenom zvezdom.

Mornar je u posljednjem meču 19. kola ABA lige pobijedio Crvenu zvezdu ne dozvolivši gostima nijednog trenutka da se ponadaju da mogu doći do trijumfa. Mornar je tako ostao u trci za plej of regionalnog takmičenja.

“Jedna veličanstvena pobjeda večeras u Baru. Ovo je velika stvar za naš klub i grad. Atmosfera je bila prosto nevjerovatna, pravi košarkaški spektakl. Drago mi je da je večeras košarka pobijedila, da je bilo sve na najvećem mogućem nivou. Kažem veličanstvena pobjeda i to je lako objasniti: ne dobija se često evroligaš koji se bori da bude u top osam u Evroligi, sa deset pobjeda, sa ovakvim sastavom i sa ovakvim trenerom. Iz tog razloga moram da ovu pobjedu nazovem veličanstvenom iako je samo jedna u nizu u prvenstvu”, rekao je Mihailo Pavićević i nastavio:

“Mi smo na najbolji mogući način iskoristili umor Zvezde. Neću da stajem u njihovu odbranu, ali činjenice su evidentne – četiri utakmice u gotovo sedam dana ostavile su traga. Mi smo to na najbolji mogući način iskoristili. Imali smo vremena da se spremimo za ovu utakmicu, iako nije bilo nimalo lako. Kad se sprema utakmica pokušavaš da nađeš slabe tačke protivnika, da napraviš koncepciju gdje da napadneš i slično. Onda dođeš do saznanja da je te slabe tačke teško naći. A pitanje je i koliko će ti dozvoliti da iskoristiš to nešto malo slabih tačaka. I onda sam odustao od toga. Jednostavno sam rekao: Idemo, bre, hrabro da igramo košarku, da ne pravimo filozofiju od ovoga. Moj sastanak u svlačionici je trajao deset sekundi. Samo sam ušao i rekao: Ajmo, dvanaest veličanstvenih, izađite i dajte sve od sebe. To je bio sav moj govor. Izašli smo i odigrali hrabro. Vidio sam da je želja bila prisutna kod svakog igrača, svi su pružili svoj maksimum, čak i oni koji nisu ulazili dali su svoj maksimum na klupi. Zaista, velika, velika pobjeda za nas. Želio bih da se zahvalim i ekipi Crvene zvezde koja je napravila ovaj spektakl, jer njeno ima svuda puni dvorane. Vidjeli ste o kakvoj se ekipi radi: imali smo zaista tri nevjerovatne, fantastične četvrtine, 24 poena prednosti, ali nisam siguran da je bilo još par minuta šta bi bilo do kraja. Vidjeli ste kakvi su to igrači, za koliko su se vratili. Ne mogu ništa da prigovorim svojim igračima zbog Berona, on se diže, šutira preko ruke i pogađa. To su vanserijski igrači”.

POsebno je zadovoljan bio sportskim ambijentom.

“Drago mi je i što je sve prošlo u najboljem redu, kao što uvijek u Baru biva kad su košarkaške predstave u pitanju. Ovo je pobjeda onih dvanaest igrača na terenu, nije moja. Utakmicu dobijaju samo igrači. I na tome im čestitam od srca. Bilo je u našoj igri ove sezone uspona i još više padova, ali uhvatili smo zadnji voz, zakačili smo se za taj zadnji vagon. Zavisi od brzine voza da li ćemo se držati u njemu ili ne, ima tri kola do kraja, imamo težak raspored, ali jedno je dobro: sve zavisi od nas. I zapamtite što vam kažem: ako prođemo u plej of, bićemo vrlo, vrlo nezgodni, to vam obećavam.“

foto.Mornar MEDIA PRO