Lazić: Omića su jadan meč vrijeđali i otišli

Branko Lazić kapiten Crvene zvezde o posljendjim dešavanjima u tom klubu odnosno o napadima dijela navijača na Filipa Čovića.

Nakon meča protiv Olimpijakosa stao je u zaštitu Filipa Čovića i rekao kako “neće više igrati u takvim uslovima”.

“U petak sam već nagovijestio nešto i zbog toga smo danas ovde i ne želim da ostanemo nedorečeni i da ostavimo prostor za nagađanja i spekulacije. Želim da se zahvalim velikoj većini navijača koji nam pružaju podršku cijele ove i prethodne sezone, kao i na meču protiv Olimpijakosa. Ne želim da se stekne utisak da smo mi neki razmaženi košarkaši kojima smetaju kritike i zvižduci. Atmosfera koja se stvara u posljednje vrijeme ne ostavlja mogućnosti za normalan rad. Sve što želimo i tražimo je da nam navijači omoguće podršku koja nam je zaista potrebna. Prihvatamo kritiku, ali ćemo mnogo više postići sa podrškom nego sa kritikom”.

Prokomentarisao je izjavu da više neće željeti da igraju u atmosferi kakva je bila protiv Olimpijakosa. 

“Najviše bih volio da se to ne desi. Ne želim o tome da razmišljam šta će biti naši potezi. Rekao sam da u ovakvoj atmosferi ne može da se radi. Ne želim da budemo prinuđeni na neke radikalnije korake. Zato smo svi zajedno izašli i želim da nam se omogući da nastavimo sezonu i naš posao u uslovima na kakve smo navikli prethodnih sezona”, objasnio je Lazić. 

Novinare je zanimalo i to kako kapiten vidi prethodne slučajeve kada se zviždalo igračima u dvorani.

Bilo je slučajeva, ali nisu duže trajali. Što se tiče Alena, na prvoj utakmici su navijači pokazali nezadovoljstvo, a poslije toga nisu dolazili u halu. Nije se produžilo dalje, nismo imali zviždanje, transparente. Što se tiče ostalih… Radičević… i on je relativno brzo napustio klub, nije bilo ni vremena, ni prilike da se reaguje. Shodno tim dešavanjima, želimo ovim putem da pokažemo da nema potrebe za tim. Štetimo klubu i imidžu koji smo stvorili u Evropi. Samo zajedno možemo da nastavimo sa velikim rezultatima”,zaključio je Lazić.

foto:euroleague

About The Author