Šakota: Više se čudim kad igraju dobro nego kad ne igraju

Pres konferencija Crvene zvezde povodom dešavanja na maču sa Olimijakosom.

Navijač/i su istakli transparent “Tata kupi mi klub”. Transparent uklonjen. Dio je vrijeđao Filipa Čovića i Džejmsa Gista. Zvezda izdala saopštenje u kojem za sve optužuju KK Partizan. To nije bilo dosta nego i u nedjelju zajednička konferencija svih igrača i trenera kako bi još jednom progovorili o tome. Trener Dragan Šakota se osvrnuo na potez kluba da organizuje konferenciju

Mislim da nije ova konferencija mač sa dvije oštrice i da ne može da navuče gnev navijača. Kao trener, više se čudim kada momci odigraju dobro, nego kada ne odigraju dobro. Pokušavamo na ovaj način da objasnimo da u trenucima kada neko ne odigra dobro, očekujemo podršku, a ne kritiku. Samo broj od 60 utakmica do kraja je zastrašujuć. Ko može da odigra to u kontinuitetu dobro? Ekipa odigra dobro, pa padne. To je posljedica putovanja, umora”, objasnio je trener crveno-bijelih.

Spekulisalo se i da će u redove Crvene zvezde vratiti Vladimir Štimac, kome ugovor u Fenerbahčeu ističe 25. decembra. 

“Postoji jedan veliki krug igrača koji je u razmatranju. Možda mi sa njima stvarno razgovaramo, možda novinari sami to stvore. Odjednom imamo veliki broj igrača o kojima govorimo i koji se spominju. Ali sve je to daleko od realizacije. Ne zavisi samo od želja, šta mi hoćemo. Postoje tu i finansijski momenti. Pokušaćemo da korigujemo ekipu, ne zato što smo nezadovoljni, nego zato što treba da izguramo sezonu”, dodao je Šakota.

Pominje se i ime beka Olimpijakosa Pantera.

“Jedna informacija je objavljena, znači nije objavljeno mnogo informacija koje su mogle biti objavljene u danima kada smo razgovarali i pravili kalkulacije kako da se pojačamo. To jeste jedno ime i to je sve što mogu da kažem”.

foto:KK Crvena zvezda