Čovića brani, Omića nije

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić logično stao u odbranu Filipa Čovića.

Filip Čović plejmeker Zvezde, koji je sin predjsednika kluba Nebojše Čovića ove sezone nalazi se na udaru dijela navijača Crvene zvezde. Posebno nakon što je stariji Čović na pitanje novinara o Filipu, rekao kako treba da “naprave klubove i dovode igrače”. Na utakmici protiv Olimpijakosa iza Zvezdine klupe pojavio se transparent “Tata kupi mi klub”. Zasmetao je Nebojši Čoviću i uklonjen je.

Poslije utakmice koju je Zvezda dobila stigla i reakcija od kapitena Branka Lazića.

Što se tiče meča čestitke ekipi na pobjedi iodličnoj igri u drugom poluvremenu što je dovelo do trijumfa, to je što se tiče utakmice.A što se tiče svega ostalog što se dešavalo prije meča i u toku meča, u vezi našeg saigrača Filipa Čovića, želim da poručim – i to ćemo uskoro izaći zajedno kao cijela ekipa – ovo je posljednji put da igramo u ovim uslovima pred našim navijačima!”.

Reakcija kapitenska. Stao je u zaštitu svog saigrača. Međutim nije bilo tako u slučaju Alena Omića. Kada je on debitovao i to baš pritiv Olimpijakosa na tribinama je istaknut milion puta gori transparent “Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija!”, kojim su nedvosmisleno pokazali da je Omićeva nacionalnost problem za njih. I tada su novinari pitali Lazića za komentar.

“Kako komentarišem? Ne komentarišem, ne komentarišem“,više puta je tada ponovio kapiten crveno – bijelih

foto:euroleague