Naravno kriv je PARTIZAN

Navijač/i na meču Zvezde i Olimpijakosa istakli transparenta “Tata kupi mi klub”, aludirajući na oca predsjednika KK Crvena zvzeda i sina Filipa, koji igra za Klub sa Malog Kalemegdana. Otac je reagovao i transparent je uklonjen, a igrači i trener su stali u odbranu pleja. Uz to vrijeđan je tokom meča i Džejms Gist. Iz Zvezde dan kasnije tradicionalno stiže saopštenje i možemo reći tradicionalno krivac za sva dešavanja u klubu koji je imao najveći budžet u istoriji, a koji je dosta promašio sa pojačanjima i nema rezultate adekvatne uloženom novcu je pogađate PARTIZAN. Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u cjelosti:


“Klub ovom prilikom želi da se zahvali ‘Delijama’ na velikoj podršci i velikom dijelu publike koji su bodrili naš tim tokom cijele utakmice, i kada nije išlo, i kada su košarkaši Crvene zvezde napravili veliki preokret. I došli do velike pobjede.

Međutim, veliku mrlju na ovu pobjedu bacilo je odvratno ponašanje nekoliko organizovanih manjih grupa pojedinaca koji su zviždali pojedinim igračima naŠeg tima, Filipu Čoviću i Džejmsu Gistu.

Ovom prilikom kao klub najoštrije osuđujemo ponašanje instruiranih i organizovanih manjih grupa pojedinaca koji očigledno smatraju da su iznad kluba i koji konstantno stvaraju negativnu atmosferu na našim utakmicama, zvižde pojedinim igračima koji svojim ponašanjem ničim nisu izazvali niti zaslužuju takvu reakciju. Već nedeljama ukazujemo da su ti pojedinci organizovani, zna se i od koga i za koga, sa ciljem da ruše klub, šire defetizam i dezinformacije, sakrivajući se iza nekakve navodne želje da pomognu Crvenoj zvezdi. Ti i rezultate takvih smo vidjeli prije 2011. kada se Crvena zvezda gotovo ugasila. Neki od njih, sada vode pojedine portale i medije. Rezultat svega je ‘atmosfera’ u kojoj je stvoren ogroman pritisak na igrače Crvene zvezde, u kojoj se zviždi i ironično aplaudira ‘svojim’ igračima???

Sada je već postalo očigledno da to rade organizovane ubačene grupe, prvo one kojima je interes iz nekih drugih tabora da sruše ovakvu Crvenu zvezdu, ali tu ima i onih ‘lojalnih Zvezdaša’ koji ne mogu da istrpe ‘godine Crvene zvezde’ i čine sve da sruše klub koji je uspio da se vrati na mjesto koje zaslužuje nakon godina u kojima je bio devastiran i sveden na nivo pukog epizodiste. Ovo što se dešava danas je samo finale medijske kampanje u pojedinim medijima, za koje se dobro zna čiju ‘mrežu’ predstavljaju i za čije interese rade. Zato pozivamo sve dobronamerne Zvezdaše da na takve provokacije za koje imamo sve podatke, i koje ćemo prezentirati javnosti uskoro, ne nasjedaju, već da takvim pojedincima uskrate mogućnost da budu u hali, destabilizuju klub na ovaj način stvarajući atmosferu koji predstavlja sramotu svih nas. Ova epizoda samo predstavlja vrhunac davno zamišljenog plana da se konačno i nepovratno destabilizuje klub. Uglavnom su ‘anonimni’. Međutim, ako misle da su anonimni, pogriješili su.

KK Crvena zvezda obavještava javnost da u takvim uslovima i ‘ambijentu’ koji vještački stvaraju organizovani pojedinci više neće igrati utakmice. Jer je praktično nemoguće u takvoj atmosferi da mogu da se dobijaju utakmice, a posebno ne ovakve teške, i sa rivalima koji su najvećeg evropskog kvaliteta. To je i zajednički stav cjelokupnog igračkog kadra i stručnog štaba KK Crvena zvezda, koji će se tim povodom obratiti javnosti u narednim danima i obrazložiti svoj stav oko nezabilježene situacije na koju se o kratko osvrnuo i kapiten Branko Lazić i saopštio medijima nakon utakmice.

Konačno naša dužnost kao ozbiljnog kluba je da saopštimo i ovo – Od 2011. godine, pa do danas,  ko će biti u timu, ko će i koliko igrati, je isključivo odluka trenera i stručnog štaba. To je njihov posao za koji su plaćeni. Međutim, dobro osmišljena mreža i kampanja raznih limarskih radionica i jutjub emisija u koju se uključuju dokazani mrzitelji Zvezde (čije ćemo podatke takođe objaviti) se trudi svim silama da ‘objasni’ javnosti da je istina drugačija? Međutim, objašnjenje je jednostavno – ovo je dugo i dobro zamišljena strategija za rušenje Crvene zvezde. Kada već u prethodnim godinama nisu prošle priče o ‘bankomatima’ i mezimčetu ove države, finansijskom iscrpljivanju, iznošenju raznih neistina o radu našeg kluba. I uglavnom dolaze od ‘lažne opozicije’ i onih koji su navodno dobijajući manje, uvijek imali više?

Konačno, KK Crvena zvezda mts uvijek je isticao da svaki pojedinac kupovinom svoje karte pomaže lakšem radu i funkcionisanju kluba. Međutim, time što je neko kupio kartu, ne znači da je kupio i pravo da vrijeđa i leči frustracije nad igračima kluba koji podržava, jer ni igrači, ni stručni štab, ni uprava nisu nečiji džak za udaranje. Već dio sistema koji je u tome što radi najbolji na ovi prostorima već godinama unazad. Takvi koji bi da leče svoje nezadovoljstvo, nisu ni navijači ni simpatizeri! Pravi naziv za njih iz pristojnosti nećemo izgovoriti”, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

foto:euroleague