Zvezda u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u srijedu u Tel Aviv gdje ih u četvrtak uveče očekuje meč 3.kola Evrolige protiv Makabija.

Crveno-bИЈele u dvorani „Menora Mivtačim“ u Tel Avivu očekuje rekonstrusan tim Makabija, pojačan imenima poput Otela Hantera, starog poznanika Nejta Voltersa i velike izraelske zvijezde i NBA igrača Omrija Kaspija. Makabi je startovao sa dva tijesna poraza od Himkija i Reala (obe utakmice igrao kao gost), Ipak ekipa Crvene zvezde, koja će nastupiti kompletna u Izraelu (osim Ognjena Kuzmića) ide na pobjedu u „vrućoj“ hali kapaciteta 12 hiljada mjesta:

„Makabi je svake godine u Evroligi, znate koliko je teško igrati u toj hali, 12 hiljada navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove navijače da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta provјerenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. Sa druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali mi ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobijedimo“ rekao je trener Milan Tomić i dodao:

„Dva poraza koja su zabilježili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro, to je ponavljam evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u 8, možda i na F4 . Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu koljena, trenirao je u utorak po prvi put, i očekujem da bude sve u redu“ rekao je trener crveno-bijelih.

“Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mjestu Vilbekin ima najveća prava, ako  njega zaustavimo uradili smo veliki deo posla, naravno tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igrači, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imaće veliku želju, izgubili su od Reala na loptu. Kod kuće žele da poprave utisak, i sigurno da će željeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željomi energijom  da pobijedimo. Utakmicu u nedelju smo arhivirali istog trenutka, raspored i kalendar je takav, da smo se odmah okrenuli sljedećoj utakmici, raspored će biti sve teži“ ,rekao je kapiten Crvene zvezde.

Ovo će biti deveti međusobni meč dva kluba,skor je za sada 4-4, crveno-bijeli su u dvorani u „Tel Avivu“ slavili u januaru 2017.godine rezultatom 71:67.

foto. KK Crvena zvezda MTS

About The Author