Novac je bitan, ali nije najbitniji

Bogdan Bogdanović

foto: FIBA

Bogdanović je u izjavi sa list “Sacramento Bee” poručio da nema razloga za žurbu i otkrio da mu je klub ponudio maksimalan ugovor čija je vrijednost 51 miliona dolara.

Bliži se 2020. godina i mogućnost da Bogdanović kao slobodan agent izdejstvuje i unosniji ugovor, bilo da se radi o Kingsima ili nekom drugom klubu. Ipak, on je izrazio želju da ostane.

“Volio bih da ostanem. Svi veoma dobro znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu ovde. Imamo grupu sjajnih momaka. Trenutno sam srećan, baš kao i svih prethodnih godina, ali ne bih da žurim”, rekao je Bogdanović prenosi B92.

Otkako je došao 2017. godine, srpski košarkaš je igrao sve bolje i bolje. U protekle dvije sezone u prosjeku je bilježio 12,9 poena, 3,5 asistencija i 3,1 skok po meču uz procenat šuta sa distance od 37,5 odsto.

Sakramento je pod pritiskom da zadrži barem jednog mladog igrača jer je i Badi Hild igrač koji bi sljedećeg ljeta takođe mogao da postane slobodan agent.

Bogdanović je na ostao prilično zagonetan po pitanju novog ugovora.

“Da, ponudili su mi, ali sačekaćemo pa ćemo vidjeti. Možda ćemo potpisati sutra. Možda za mjesec dana. Ko zna? Vidjećemo”, zaključio je srpski košarkaš.

Američki portal naveo je da bi Bogdan mogao da potpiše daleko unosniji ugovor od ovog koji mu je ponudio Sakramento, narednog ljeta.

Ne znam ništa oko toga. Samo želim da vidim šta se dešava sa timom, u kom pravcu idemo i naravno da želim da budem dio ove franšize. Ali nisam fokusiran samo na ugovor. To je posao za mog agenta. Svi koji me znaju, znaju da novac nije prva stvar na mom umu. Važan je, naravno, ali nije uvijek najvažniji”, zaključio je bivši as Partizana.

foto:fiba

About The Author