Zvezda demantovala Arapovića, Petrović demantovao Zvezdu

ivanović

foto: KK Crvena zvezda mts

Saopštenje KK Crvena zvezda povodom tvrdnji Franje Arapovića.

Bivši košarkaš Cibone i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, izijavio je kako je Zvezda 2014. platila Ciboni 800.000 evra za nastup u Evroligi. Ubrzo je stiglo i saopštenje Crvene zvezde, koje prenosimo u cjelosti:

“KK Crvena zvezda Meridianbet najoštrije demantuje navode nekadašnjeg hrvatskog košarkaša, Franje Arapovića koji je gostujući u jednom tamošnjem mediju, izneo grubu neistinu da je „KK Crvena zvezda platio rukovodiocima Cibone 800 hiljada evra kako bi igrao Evroligu 2014.godine“?

Ukoliko ima bilo kakve materijalne dokaze, umesto što očigledno koristi KK Crvena zvezda za neke lokalne razmirice u hrvatskoj košarci, pozivamo Arapović Franju da ih i iznese.I nama kao klubu bi bilo vrlo zanimljivo da čujemo završnicu ove svojevrsne bajke, izrečene od čoveka koji odavno nema nikakav kredibilitet, i koji je svojevremeno kao razlog za odstranjivanje iz nacionalnog tima od strane velikana srpske košarke Dušana Ivkovića navodio svoju „nacionalnu pripadnost“?

Franjo Arapović bi zato umesto što spominje Crvenu zvezdu, kada već iznosi neistine, o svemu trebalo prvo da porazgovara sa tadašnjim predsednikom KK Cibona Acom Petrovićem i direktorom Domagojem Čavlovićem, posebno oko apartmana na Jadranskom moru i „fantomskog ručka“ u Ljubljani koga nikada nije bilo!Posebno je zanimljivo da se Franjo baš sada „prisetio“ ovakvog detalja, i odlučio da nas sve „prosvetli“ ovakvom neistinom u koju samo budale, naivni, klimakterični, ili ljudi pod uticajem nekih psihoaktivnih supstanci mogu da veruju!
KK Crvena zvezda Meridanbet je jasno šta se radi, ko to radi, iz kog centra dolazi ova neistina i manipulacija, delovanje pojedinih medija i njihove kampanje – i to svakako nije Zagreb.

Umesto bilo kakvog objašnjavanja ovakvih budalaština i uplitanja u „blato“ na koje se mnogi drugi pozivaju prethodnih dana, KK Crvena zvezda poziva naše navijače da prepoznaju trenutak i sve što se dešava oko kluba, podrže ekipu u utakmici 30.kola Evrolige protiv Baskonije, jer mnogi pokušavaju da „zaborave“ da je do kraja takmičarske sezone ostalo još više od 3 mjeseca, a da je jedini trofej u ovoj sezoni do sada osvojila ekipa Crvene zvezde” piše u saopštenju.

Kako je pomenut i Aleksandar Petrović u saopštenju, on se oglasio putem twittera.

“U saopćenju Zvezde a vezano za izjave Arapovića potkrala se jedna velika pogreška. U periodu kada je Cibona uzela Aba ligu u Beogradu i kada je odustala od Eurolige nisam bio ni blizu Ciboni a kamoli predsjednik Kluba. Uzgred rečeno bio sam komentator na tom F4 u Beogradu”, napisao je Petrović.

About The Author