Žudimo za treningom

Aleksandar Đorđević nakon pobjede protiv Litvanije.

Srbija je u Beogradu pobijedila Litvaniju u pripremnom meču, koji je bio pravi takmičarski. Nakon meča selektor Srbije Aleksandar Đorđević govorio je o detaljima, kojima je zadovoljan, ali i o onima kojima nije.

“Mislim da je ovoliki broj gledalaca jedna velika pobjeda svih nas koji živimo od košarke. Ovo je bila jedna prelijepa slika. Velika zahvalnost svima koji su došli u Arenu. Ovo je za igrače jedan fantastična stvar. Atmosfera je uticala na igrače, bez obzira na iskustvo. Osjetila se tenzija i taj početak koji je bio stegnut. Mislim da nam treba više ovakvih utakmica. Mislim da ću uspjeti da u razgovoru i radu i kroz dalje utakmice da je sklonim. Mnogo se pričalo i priča od početka za šta ova reprezentacije ide u Kinu, za šta se bori, za koju medalju… Ne bježimo od toga… “, rekao je Đorđević i nastavio:

“Smatram da naša odbrana nije dovoljno dobra kada nemamo pokretljive igrače na poziciji pet. To moramo da rješavamo. Mora da budem maksimalna pokretljivost laterarno. Mislim da energija nije bila dobra, moramo još jače i sigurnije u sebe. Zadovoljan sam pobjedom, a igrom u nekim momentima. Možemo i bolje, ali i gore, što smo na trenutke pokazali. Ali, sve to dolazi iz treninga. Trening je majka za sve nas i uvijek će biti. To je rezulat naše velike neuigranosti”.

Đorđević je ponovio da je timski duh nešto što je uvijek krasilo ovaj tim.

“Imamo fantastična imena, ali imena ne igraju. Kada igrači izađu na teren mora da bude maksimalna angažovanost i borbenost. Nijedan igrač individualno ne mora da se opeterećuje da mora nešto da rješava. Moramo da shvatimo da je snaga seniorske reprezentacije u grupi i zajedništvu i dijeljenju odgovornosti. Jedina i najveća odgovornost je na meni. U meču za dva dana u Kaunasu očekujemo još jednu bitku. Bez treninga ne postoji ništa. Ova ekipa nije igrala i nikada neće igrati bez treniga, za tim žudim i treba nam taj trening, komunikacija…”

Kapiten Miloš Teodosić meč je morao da napustio zbog povrede tetive stopala.

“Nadam se da nije ništa strašno. Ne mogu da kažem da sam miran, sigurno je da sam zabrinut”.

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica slično razmišlja kao selektor.

“Mislim da nismo mogli da imamo boljeg rivala, ovo je bila odlična provjera. Pokazali smo karakter, drago mi je što smo pobijedili. Uvijek je lijepo igrati u Beogradu. Na početku meča to nije izgledalo kako smo zamišljali. Nadam se da će Miloš biti dobro i i da će biti uz nas. Meč za dva dana u Kaunasu će biti drugačiji. Mislim da će biti lakši za nas. Znamo kako treba da igramo. Litvanci su fizički najjača ekipa, igraju jako, treba da kontrolišemo ono što najbolje radimo i ja se ne bojim za ovu ekipu”.

foto:kss

About The Author