U Trebinju počinje borba za KUP SRPSKE

foto:kosarka24.ba

U utorak u Trebinju polufinalni mečevi Kupa Republike Srpske.

Kup Srpske prvi put će se igrati kao finalni turnir četiri ekipe. Prvog dana u polufinalu snage će u prvom meču od 17 časova odmjeriti branilac trofeja Mladost iz Mrkonjić Grada i Borac.

“Borac je u dobroj seriji. Pojačali su se u januaru sa dva dobra igrača. Borbeni su, agresivni, ali se nadam da možemo da pokažemo naš kvalitet. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi”, rekao je trener Mladosti Goran Sladojević.

Borac je jedina ekipa na završnom turniru, koja dolazi iz Prve lige Republike Srpske, u kojoj ove sezone ne znaju za poraz. Trener Borca Marko Šćekić ne smatra da je činjenica da dolaze iz nižeg ranga takmičenja hendikep – naprotiv.

“Oni su favoriti. To je naša šansa da uđemo bez opterećenja i pokušamo da ih iznenadimo. Mislim da nisu prejaki za nas i mislim da možemo da se nosimo sa njima. Imaju više iskustva i to je njihova prednost, ali ulazimo u utakmicu da pobijedimo”, rekao je Šćekić.

U drugom polufinalu od 19 časova i 15 minuta sastaće se domaćin završnog turnira Leotar i Bratunac. Leotaru znači pobjeda u Ligi BiH protiv Kaknja u gostima, kojom su prekinuli neugodan niz poraza.

“Naša želja je Kup. Rezultatska kriza je realnost i puno nam znači pobjeda protiv Kaknja. Radili smo na oporavku i fizičkom i psihičkom našeg tima. Teška utakmica je pred nama. Ovde smo igrali produžetke u Ligi BiH, kod njih je bio meč na jednu loptu”, kaže trener Leotara Miro Vukoje.

Na drugoj strani Bratunac je u boljem položaju u Ligi BiH, a u prošlom kolu su izgubili od Slobode i na meču u Tuzli nisu mogli da računaju na Radenka Pilčevića.

“U Trebinju imamo iste šanse kao Leotar. Očekujem tešku utakmicu, koja nam dolazi nakon velikog broja mečeva u Ligi BiH”, rekao je trener Bratunca Ognjen Radić.

Finale je na programu u srijedu od 17 časova uz direktan prenos na RTRS plus. Pobjednik Kupa Republike Srpske za vikend će igrati polufinalni turnir Kupa BiH.

foto. ksrs