Treba nam dobra igra i pune tribine

Košarkaše Crvene zvezde mts u četvrtak očekuje još jedna velika evropska utakmica protivnik je ekipa Baskonije.

Crveno-bijeli će se po deveti put sastati sa klubom iz Vitorije, trenutno imaju skor 5-3. Ekipa Crvene zvezde je nakon 2-7 vezala tri pobjede, kao i važnu pobjedu u ABA ligi, a pripreme za dolazak Baskonie su već počele.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić kaže da ekipa polako hvata ritam, ali da je svaka utakmica u Evroligi nova priča i epizoda:

“Izuzetno teška liga ove sezone, bukvalno svako svakoga može da dobije. Mi smo prije samo tri nedelje imali skor 2-7, a pogledajte sada sa tri vezane pobjede ušli smo u dobar ritam. Sa druge strane Baskonija je zabilježila nekoliko poraza, imaju isti skor kao i mi, ali bi bilo neozbiljno da prihvatamo bilo šta osim šansi 50-50 ili ulogu nekakvog favorita u ovoj utakmici. Samo maksimalnom igrom, čvrstom odbranom koja nam je donijela dosta dobrog u Evroligi, mi možemo da se nadamo da ćemo ih pobijediti. Taj pristup ne važi samo za ovu utakmicu, već za svaku, jer vidimo rezultate u Evroligi ove godine. Šta je više iznenađenje?“ rekao je Kuzmić i naveo još jedan faktor koji izdvaja Beograd:

„Više puta sam rekao, navijanje i atmosferu koju imamo mi, ima malo koja ekipa u Evropi.  Mnogo nam je važna atmosfera, i navijanje, nekada kada nemaš više šta da daš, ponesu te tribine i nađeš još nešto da dođeš do pobjede. Nikome nije svejedno kada igra protiv Zvezde u Beogradu. Zato pozivam naše Zvezdaše da dođu da nam pomognu, jer ovde je u Evroligi svaka utakmica teška, a do svake pobjede je lakše doći sa njima“ rekao je Kuzmić koji je prethodne dve sezone kao igrač Reala, i u prošlosti kao centar Crvene zvezde imao prilike da se dobro upozna sa kvalitetima Baskonije:

„Odlična ekipa, trener Perasović dobro poznaje i grad i klub, sada imaju nekoliko lošijih rezultata, ali sjetite se nas prije Kaunasa? Šengelija je tu već dugo igra dobro, doveli su Henrija i Šildsa, Stauskasa pravo iz NBA lige, Erik je osvojio Evrokup sa Darušafakom. Dip i Fal visoki, odlični skakači, Džening je takođe tu već dvije i po sezone. Znači dobra iskusna fizički jaka ekipa protiv koje moraš pošteno da zaradiš pobjedu. Ponavljam, sa publikom i igrom koja nam je donijela pobede prethodnih nedelja, prvo u odbrani, imamo šansu“ rekao je Kuzmić.

Utakmica Crvena zvezda mts – Baskonia Gasteiz igra se u četvrtak od 19 časova u „Štark Areni“.

foto: euroleague