Sudar šampiona

Šampion Srbije i ABA lige na šampiona Slovenije i Druge ABA lige u četvrtfinalu Superkupa regionalnog takmičenja.

Ovo će biti prvi zvaničan duel dvije ekipe u nekom takmičenju.
Pred utakmice u dvorani “Dražen Petrović” održana je zajednička konferencija četvorice trenera čije ekipe će odigrati svoje četvrtfinalne mečeve u četvrtak. Među njima je trener crveno-bijelih Milan Tomić:

“Iskoristio bi ovu priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu u halu očekuju ih dobre keipe i mislim da je bolje da gledaju uživo sve ove utakmice, nego da sede u nekom kafiću i da piju kafu. Osvojili smo prošle godine Superkup u Laktašima , kada smo dolazili prošle godine svi su pričali “nije toliko važno ali dobro da se osvoji…Hajde neka bude isto i ove godine. Nismo na 100 posto, a očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je pokazala svoj kvalitet i u ovom pripremnom periodu što se vidi i po rezultatima gdje nisu izgubili ni jednu utakmicu”, rekao je u obraćanju trener crveno-bijelih.


Trener Primorske Jurica Golemac:

“Čast nam je što smo ovde, i što smo u društvu ovakvih ekipa i trenera. Pokušaćemo da pokažemo da smo ozbiljni, da nismo samo simpatični . Nismo do sada igrali protiv ekipe kao što je Crvena zvezda, Evroligaš, iskusna ekipa, odlično vođena. Radujem se da vidim kako ćemo izgledati protiv tave ekipe”, rekao je trener ekipe iz Kopra.

Utakmica Zvezda – primorska na programu je u četvrtak od 20 časova.

foto: Cibona/Domagoj Vranar & Zeljko Baksaj & Gordan Lausic)