Mladost na iskustvo

Partizan NIS i Mega Bemaks ove godine otvaraju Superkup ABA lige. Treće izdanje regionalnog Superkupa, ove godine se održava u Zagrebu, a svi mečevi će se igrati u KC “Dražen Petrović” uz direktan prenos na TV Arena Sport.

U prvom meču u četvrtak od 17 časova snage će odmjeriti Paritzan i Mega.

Napokon su pripreme gotove. Uvijek su preduge, za igrače, za trenere… Imamo dosta novih lica, borićemo se sutra sa jednom ekipom koja je u fantastičnoj formi, krenuli su jako rano, kako oni znaju, sa pripremama. Ovo je prvi trofej sezone, ali još je septembar, još ekipe traže hemiju, ravnotežu i hijerarhiju na terenu. Ne vidim bolju situaciju da se sljedeće nedelje krene sa kupovima i ABA ligom. Konkurencija je vrhunska, ove godine je ABA liga izuzetno jaka i biće zanimljivo”, istakao je trener Partizana Andrea Trinkijeri. 

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao ove sezone ima nikad mlađu ekipu:

“Čast mi je da smo na Superkupu. Prošla sezona je bila jako uspješna, uspjeli smo da se kvalifikujemo za Superkup. Ove sezone imamo nikad mlađu ekipu, najstariji igrač ima 22 godine. To nije izgovor, željeli smo takvu ekipu i imamo jako talentovane igrače kod kojih se jako brzo vidi napredak. Krenuli smo prvi sa pripremama, zadovoljan sam utakmicama na Bahamima sa Teksas Tekom, gdje smo jednu tesno izgubili a jednu dobili vicešampiona NCAA. Nasmijao sam se što je Trinkijeri rekao da smo u fantastičnoj formi, ali želimo da to bude za sedam dana…šalim se malo, naravno, rekao je Milojević i nastavio o utakmici sa Partizanom:

“Želim da ubijedim moje momke da se ne plašimo nikog. Partizan je kvalitetniji od nas, ako uđemo sa prevelikim respektom, nemamo onda šta da tražimo. Moramo da budemo hrabri i čvrsti, da igramo na mladost i pokažemo talenat koji imamo, da napravimo utakmicu zanimljivom. Jedva čekam utakmicu a potom i ABA ligu, mislim da će biti nikad jača, biće pravo zadovoljstvo voditi ekipu u ovakvoj ligi”.

foto: KK Partizan