Poslije tri ostvarene pobjede u grupi B, košarkašice Srbije direktno su se plasirale u četvrtfinale Evropskog šampionata.

Za protivnika će imati selekciju Španije, koja je neočekivano izgubila na startu od Bjelorusije, pa je kroz duel sa Crnom Gorom morala da traži put do osam najboljih reprezentacija na Starom kontinentu.

“Sigurno će biti veoma dobra utakmica, jer se do sada nismo sastajali sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru pošto neće biti mjesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati utakmicu na kojoj će cijela dvorana navijati za njih, ali, opet, ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost na toj utakmici“, rekla je Aleksandra Crvendakić.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju, Srbija i Španija su se sastajale u borbi za finale, a interesantno je i da će biti rivalke u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju koji počinje za mjesec dana.

“Očekuje nas izazovan duel. Znamo da su utakmice protiv njih uvek veliki mečevi i, iako imaju nešto drugačiji tim, očekujem da će to biti ona ista stara velika ekipa. Mi moramo da se izdignemo, spremne da prihvatimo izazov i odigramo onako kako smo trenirale i pripremale se sve ovo vrijeme. Potreban nam je totalni fokus, o tome smo stalno pričale. Nije pitanje šta će one uraditi, već šta ćemo mi, a ako smo fokusirane na zadatke u odbrani i napadu, onda smo samouverene da možemo da dobijemo rezultat koji želimo. Na kraju, mislim da će sve zavisiti isključivo od nas“, zaključila je Ivon Anderson.

Četvrtfinalna utakmica između Srbije i Španije na programu je u srijedu 23. juna u dvorani „La Fonteta“ u Valensiji sa početkom u 21.00 čas.

foto:kss

About The Author