Kokoškov pred duel sa Meksikom: Prijaće nam da čujemo aplauze i podršku reprezentaciji

U sredu 23. juna reprezentacija Srbije će od 20.00 časova igrati protiv Meksika u sklopu priprema za predstojeći Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Utakmica se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ koja će ovom prilikom moći da primi manje od 30 odsto od ukupnog kapaciteta.

U dosadašnjem toku priprema, „Orlovi“ su učestvovali na „Akropolis kupu“ u Atini, gdje su u tri dana savladali selekcije Portorika, Meksika i Grčke.

Pred posljednju provjeru uoči kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, selektor nacionalnog tima Srbije Igor Kokoškov kaže:

“Poslije turnira u Atini, ostala nam je još jedna provjera pred ulazak u balon i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakn toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a danas će imati prvi trening sa ekipom. Vrijeme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osjetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji”, istakao je Kokoškov.

U petak, 25. juna reprezentacija Srbije će ući u balon, dok će se Olimpijski kvalifikacioni turnir održati od 29. juna do 4. jula.

foto:kss