Prešić sa Bjelorusijom mjerka polufinale

Dobojlija Zlatan Prešić je u Stručnom štabu selekcije Bjelorusije.

Bjelorusija je odlično odigrala prvi dio takmičenja na Evropskom prvenstvu. U grupi sa Španijom, Švedskom i Slovačkom su osvojili prvo mjesto sa dvije pobjede i izborili su četvrtfinale. U borbi za polufinale očekuje ih meč protiv Švedske, koja je u osmini finala bila bolja od Italije 64:46. Švedsku su u grupi pobijedili 78:54.

“Naša igra se neće mnogo promijeniti u odnosu na prošlu igru sa njima. I dalje ćemo traćiti prednost naših visokih dominantinih igrača u odnosu na visoke Švedjanke. Švedska ekipa igra savremenu, brzu košarku, sa mnogo šutiranja za tri poena i agresivnih ulaza pod koš”, raportira za naš portal Prešić iz Valensije gdje u srijedu od 18 časova se igra četvrtfinale.

Bjelorusija je u dosadašnjem dijelu šampionata jedna od najboljih odbranbenih ekipa.

“Pokazali smo da nismo slučajno najbolja odbrambena ekipa, jer smo u pobjedi nad Španijom primili samo 51, od Šveđanski smo primili 54 i u porazu od Slovačke smo primili 58 poena. Sveli ih na manje od 55 poena u prosjeku. Još ako naše evroligaške igračice Papova i Bentley budu raspoložene kao i do sada, očekujemo pobjedu i plasman u polufinale”.

Ako prođu u polufinale tamo ih čeka bolji iz meča Francuska – BiH.

foto:fiba