Bogdanović: Otkazivanje nije opcija

Bojan Bogdanović od srijede sa reprezentacijom Hrvatske.

Bojan Bogdanović vraća se u Hrvatsku nešto ranije nego su to on i saigrači iz svlačionice Jute planirali, posebno nakon što su otvorili polufinale Zapada sa 2-0 protiv Klipersa, a još više nakon što se saznalo da Kavaj Lenard neće moći igrati kod omjera 2-2.
Međutim, Klipersi su dobili sljedeće dvije, okretali nemoguće, a Džez je ostao zakopan u svojoj sjajnoj sezoni, sa kojom je ušao kao najbolja ekipa svijeta u doigravanje, no tu više nije bilo mogućnosti za potvrditi sve ono što je nudila sezona.

“Osjećam se kao i svi ostali u svlačionici, nekako prazan. Nitko, baš niko nije očekivao da ćemo ispasti u drugoj rundi play-offa. Imali smo od ovog doigravanja velika očekivanja koja su potkovana dobrom igrom koju smo pružili cijele sezone, pa i uvodnim utakmicama doigravanja. Nakon početnog poraza od Memfisa, mi smo povezali šest play-off pobjeda u nizu, sredili Memfis, poveli s 2-0 protiv Klipersa. Da, jako smo razočarani…”, rekao je Bogdanović za “Sportske novosti”.

Iako je vodio bitke za ulazak u finale Zapada, Bojan Bogdanović gledao je obje utakmice Hrvatske protiv Slovenije. On gleda sve, čak i žrijeb za Eurobasket 2022. uživo, iako je u Solt Lejk Sitiju tada tek svitalo.

“Ma naravno da sam gledao. Dobro, kako je razlika u vremenu, te su mi utakmice uvijek stizale u vrijeme kad sam se tek probudio. Ali, naravno da sam gledao”.

Bojan je posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao u jesen 2018. godine, bio je to onaj bolan poraz od Poljske u Gdanjsku u kvalifikacijama za SP u Kini. Tri godine ga nije bilo u dresu Hrvatske, a baš je u te tri godine bio u svom igračkom zenitu…

“To je veliko, ogromno vrijeme. Dosta pričam o tome s Rokom Ukićem, s ovim mlađim igračima u NBA ligi, poput Zubca i Šarića, i svi se slažemo da sam u te tri godine moje najbolje košarke, s obzirom da u međuvremenu nije bilo velikog takmičenja, a nismo izborili SP u Kini, nisam mogao igrati. Stoga se sada želim plasirati u Tokio da mi i četvrta godina u punoj snazi kakvu sada osjećam ne ode u zaborav”.


Posljednjih dana ima dosta otkaza, onaj Nikole Jokića Srbiji najviše je odjeknuo. Bojan Bogdanović,nije nikada dovodio, ako bude u stanju, pridružiti se reprezentaciji.

“Ne, otkazivanje nije za mene opcija. Čim smo ispali, ja sam bio svjestan da ću u hitnom roku odraditi sve što trebam u Solt Lejk Sitiju, spakovati stvari i što je prije moguće doći u Split. U srijedu ću već biti s reprezentacijom, mislim da ću tu utakmicu sa Portorikom gledati, ali bih u četvrtak, ne znam kakav će biti dogovor sa stručnim štabom, već mogao u onoj zatvorenoj utakmici i biti na parketu”.

foto.fiba