Šakota: Odbrana i ozbiljnost (VIDEO)

Izjave trenera Crvene zvezde i Mege.

Zvezda je u posljednjem meču 15. kola ABA lige pobijedila Megu 103.85. Trener Zvezde Dragan Šakota pohvalio je ozbiljnost svog tima.

“Rekao sam igračima u svlačionici da im čestitam na ozbiljnosti. Mi smo htjeli da odigramo odgovornu utakmicu, iskontrolišemo minutažu… Ono što je neočekivano, ili očekivano zbog zamora, je da ulazimo u povrede i to nas je malo poremetilo. Cilj bio da svi igrači odigraju po 20 minuta i da naravno pobijedimo. Igrači sa klupe su dosta pomogli i cilj je ostvaren. Utisak je da smo spremni bolje nego što se očekivali za pakleni ritam utakmica koji nam slijedi“, rekao je Šakota.

Dejan Milojević svjestan je razlike u kvalitetu.

“Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi. Razlika u kvalitetu je takva da bismo mi morali da odigramo najbolje što možemo, a Zvezda daleko ispod svojih mogućnosti pa da se nadamo eventualnom trijumfu. Međutim, mi smo se držali u egalu u prvom poluvremenu, ali u trećoj četvtini smo odigrali loše, bez iskorišćenog bonusa smo primili čak 30 poena i Zvezda je tu prelomila meč. Idemo dalje, ovo su protivnici gdje nije realno da tražimo pobjede, Zvezda je u odličnoj formi što je i pokazala igrama i pobejdama u Evroligi i želim joj uspeha u nastavku tog takmičenja. Protiv Zvezde se greške skupo plaćaju. Kada sa šest poena prednosti odu na plus 15 to onda nije više ista utakmica, jer samopouzdanje igrača nije isto. Zvezda je trojke šutirala 50 odsto i kad tako dobro šutira Mega nema šta da traži, ali ni mnogo jače ekipe. Dolaskom Penija i Nenadića igra nam se popravila, izgubili smo protiv Cedevita Olimpije i Zadra na jednu loptu, ali verujem da će nam se to negdje vratiti.”

foto:printscreen/zoutube