Okuplja se reprezentacija Srbije

, kosarkas Srbije, na okupljanju u hotelu Crowne Plaza. Beograd, 12.06.2021. foto: Nebojsa Parausic

U subotu, 12. juna je u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ počelo okupljanje muške seniorske reprezentacije Srbije pred Olimpijski kvalifikacioni turnir (Beograd, hala „Aleksandar Nikolić“ od 29. 06. – 04.07. ).

Malo prije 14 časova, selektoru Igoru Kokoškovu se javila prva grupa igrača koju su činili Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović. Prema planu rada, prvi trening „Orlova“ biće održan u večernjim časovima, dok će se ostatak igrača, u dogovoru sa stručnim štabom, priključivati timu po završetku klupskih obaveza tokom narednih nekoliko dana.

Reprezentacija Srbije će trenirati u Beogradu do srede, 16. juna kada će biti organizovana i zvanična konferencija za medije na kojoj će selektor Kokoškov izneti očekivanja pred „Akropolis kup“ i finalni dio priprema pred Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Pred borbe za odlazak na Olimpijske igre, tim Srbije će na „Akropolis kupu“ odmjeriti snage sa reprezentacijama Portorika (18.06.), Meksika (19.06.) i Grčke (20.06.). Dan kasnije, „Orlovi“ se vraćaju u Beograd gdje će posljednju provjeru pred Olimpijski kvalifikacioni turnir imati u srijedu, 23. juna protiv selekcije Meksika.

Okupljanju reprezentativaca Srbije, prisustvovali su i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, potpredsjednik Nenad Krstić, i generalni sekretar Zlatko Bolić.

Uz selektora Kokoškova bili su svi članovi stručnog štaba sa izuzetkom Dejana Milojevića koji će se timu priključiti po završetku klupskih obaveza.

Novi članovi stručnog štaba su kondicioni trener Marko Sekulić i Aleksandar Matović koji će biti zadužen za individualan rad sa igračima.

https://twitter.com/KSSrbije/status/1403714160622456837

foto:kss/Nebojša Paraušić

About The Author