Rebić i Jaramaz: „Energija iz Finske je model koji želimo da slijedimo“

Nakon trijumfa u Finskoj, seniorska reprezentacija Srbije se vratila u Beograd, gdje se priprema za nedeljni meč protiv Gruzije u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ počinje u 17 časova. Sutrašnji rival Srbije je takmičenje počeo pobjedom protiv Švajcarske na svom terenu, nakon produžetka, dok je srpski tim bio ubjedljiv protiv Finske.

Pred meč drugog kola kvalifikacija, plejmejker Nikola Rebić poručuje:

Protiv Finske smo bili na dobrom energetskom nivou i mislim da je to model koji treba da prenesemo na parket hale ’Alekdandar Nikolić’. Za ovo kratko vrijeme koliko smo zajedno, uspjeli smo da koliko-toliko prihvatimo neke osnovne principe igre i da ih prikažemo na terenu. Gruzija, sa par iskusnih igrača može da bude nezgodan rvial i samo uz veliku energiju možemo da dođemo u poziciju da napravimo dobar rezultat“, istakao je Rebić.

Ognjen Jaramaz je o sutrašnjem duelu rekao:

„Gruzija u svom timu ima nekoliko iskusnih igrača, poput Mekfadena i Šermadinija, koji su u stanju da naprave problem svakome, ukoliko uđu u svoj ritam. Naša želja je da im to onemogućimo i da pred našim navijačima u Beogradu prikažemo što bolju igru kako bi na najbolji mogući način završili ovaj mini-ciklus od dve kvalifikacione utakmice“, poručio je Jaramaz.

foto:fiba