Rastali smo se prijateljski. Budžet nam je 8,3 miliona evra

foto:printscreen/youtube

Nebojša Čović potvrdio rastanak sa trenerom Milanom Tomićem.

“Milan Tomić se danas sporazumno rastao sa Crvenom zvezdom, u najboljem redu i prijateljskim odnosima. Jedni drugima smo zahvalni, Milan je osvojio tri trofeja, vratio Zvezdu u Evroligu i sve je u najboljem redu. I nije bilo nikakve ujdurme. Na obostranu inicijativu je došlo do prekida saradnje. Zajedno smo analizirali situaciju i došlo do nekih zaključaka koji bi trebalo da pomognu klubu koji je pod velikim priticima, stalnom patološkom pritisku… “, rekao je Čović.

Iznio je i kakao kaže tačan podatak o budžetu za ovu sezonu.

Naš budžet ove sezone biće 8,3 miliona evra, jer ne možemo da imamo manji budžet od 5,5 miliona. U tom budžetu su i obaveze iz prošle sezone, koje smo u potpunosti izmirili. Maksimum jer 60 odsto za igrače u trener, što se slaže za našu sezonu 2019/20. Taj budžet će biti smanjivan, neki ljudi odlaze, neki dolaze, on će se vjerovatno smanjivati… Kada to poredim sa rivalima u Evroligi, CSKA ima 40,7 miliona evra, Himki 33,3 miliona, Zenit 26,6…”.

Da li je razmišljao o otkazima igračima?

“Nisam. Za sada imamo dobru selekciju, ali ništa ne mogu da isključim. S obzirom na to da dobro sarađujemo sa FMP-om, a tamo odlično napreduju igrači. Čak i oni koji dođu iz drugih klubova, koji su ih digli u visinu, pa ih tresnuli o zemlju. Sarađujemo sa OKK Beogradom, sa Tamišom… Imamo odakle da povučemo igrače, ako bude bilo potrebe. Imamo zdravestveni problem sa Braunom, nadam se da će to biti regulisano za 20 dana. Nadam se da će Kuzmić biti regulisan za 10-12 dana. Bilo je problema sa Gistom, Perperoglom, ali se nadamo da će biti kompletni”.

Jedno od pitanja je bilo li je kontaktiran David Blat?

“Čovek je bolestan, ali sad imam namjeru da pokušam da uvjerim Pešića da se ne vraća tamo (u Barselonu), već da ostane ovde. Kari je moj veliki drug i prijatelj, radili smo u reprezentaciji zajedno, u Zvezdi zajedno…”.

foto:printscreen/youtube

About The Author