Radonjić:Uslovi mog ugovora ni u jednom trenutku nisu bili prelomni faktor

Foto: Nikola Vuruna/Igokea

Doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić obratio se porukom navijačima ‘crveno-bijelih’ poslije odluke da napusti klub sa Malog Kalemegdana i preuzme Panatinaikos.

Radonjić je istakao da odluka koju je donio nije bila laka, da će Crvena zvezda uvijek biti dio njega, kao i da svom dosadašnjem klubu želi da nastavi niz trofeja.

„Dragi Zvezdaši, donio sam odluku koja ne samo da nije bila laka, već naprotiv izuzetno kompleksna i zahtjevna. Ne želim da ulazim u razloge onoga što je prevagnulo, ali jedno je sigurno, da uslovi mog ugovora ni u jednom trenutku nisu bili prelomni faktor. Crvena zvezda je iznad svih nas, i sve što smo uradili za moja dva mandata uradili smo zajedno na šta sam veoma ponosan. Niko ne zna šta donosi sutra, možda će nam se putevi ponovo ukrstiti. Crvena zvezda će uvijek biti dio mene, i to niko i ništa ne može da promijeni. Svima vama želim mnogo zdravlja, sreće i uspjeha a Zvezdi želim da produži niz trofeja i navijačima donese još mnogo radosti“, stoji u Radonjićevoj poruci koju je dobio Sport Klub.

Crnogorski stručnjak po završetku sezone, tokom koje su ‘crveni-bijeli’ osvojili triplu-krunu naglasio da želi da ostane, dok su mu iz redova kluba sa Malog Kalemegdana dali rok do kraja juna da prihvati ponuđene uslove. Prema saznajima Sport Kluba, tih dana nije bilo nikakvih kontakata između dvije strane, iako je direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević rekao da je “sve pod kontrolom i da svakodnevno pričaju sa Radonjićem”. Međutim, još u toku dana u srijedu Radonjić je otputovao u Atinu, gdje je dan kasnije potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Crvena zvezda se svom doskorašnjem treneru zahvalila na saradnji i najavila da će blagovremeno obavijestiti javnost ko će biti njegov nasljednik.

Tokom trofejne karijere, Radonjić je pored Zvezde vodio i Budućnost i Bajern iz Minhena. Sa ‘crveno-belima’ je u dva mandata pet puta osvajao ABA ligu, pet puta titulu u Superligi Srbije, kao i pet puta Kup Radivoja Koraća.

Panatinaikos je tokom prošle sezone poražen u finalu grčkog prvenstva od Olimpijakosa, a u Evroligi je takmičenje završio na 13. poziciji sa skorom 9-19, dve pozicije iza Crvene zvezde (12-16).

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author