Principi da se poštuju ili liga(e) ne treba nikome!

Novo saopštenje KK Crvena zvezda.

KK Crvena zvezda mts u cilju vjerodostojnog obavještavanja srpske košarkaške javnosti , saopštava da neučestvovanjem svog predstavnika na sastanku radne grupe ABA lige u Zagrebu, naš klub nije želio da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu.

Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik KK Partizan NIS nije dobio nikakvu povratan odgovor oko termina sastanka, niti je KK Crvena zvezda mts o tome bila obaviještena.

Obaviješteni smo da su svi učesnici Radne grupe potrdili svoje prisustvo za sastanak 04.12.2019. godine u Zagrebu. Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako rijetko viđenog jedinstvenog stava srpskih klubova, i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. Svojevrsnu potvrdu za to dobili smo i u pojedinim jučerašnjim javnim reakcijama ili prepričavanjima telefonskih razgovora, nakon našeg saopštenja u kome smo jasno upozorili na dešavanja koja neodoljivo podsjećaju na prethodne sezone.

Međutim, ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promjene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu „korporativno – koalicionog“ pristupa neće biti mjesta – jer kao takva siguro neće ni postojati!

Posebno nas obeshrabruje činjenica da pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u smislu budućnosti regionalne košarke, a za nas na prvom mjestu interesa srpske košarke.

Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige , ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta „specijalaca“ već ono što treba da budu – integralni dio ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a vjerovatno ne bi ni postojale. Dopalo se to nekome ili ne! Zato KK Crvena zvezda mts ponavlja još jednom, ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primjenjivani, ili ove i (takve) liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi!

tekst i foto:KK Crvena zvezda