Pobjeda Francuske u Tuzli: BiH pružila snažan otpor

Pobjeda Francuske u Tuzli.
Francuska

foto: FIBA

Pobjeda Francuske protiv BiH u Tuzli 74:64 u meču drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Prije ovog meča najbolji igrač BiH Džanan Musa je izjavio: Ako se uspijemo povezati s publikom, da ona radi za nas, a ne protiv nas, mislim da će nas očekivati jedna sjajna utakmica, a za njih jedna teška noć”.

Povezali su se i zaista je bila teška noć za Francusku, koja je na kraju pobijedila i morala dobro da se pomuči da dođe do trijumfa. Francuska u svom sastavu ima mnogo veće zvijezde od BiH, koja da se ne lažemo ekstra klasu ima samo u Džananu Musi.

“Znali smo da često ide lijevo, a plan je bio da ga šaljemo desno i sigurno možemo reći da je dao 30 poena mi bi bili u lošoj situaciju . Htjeli smo da svi ostali momci uzmu odgovornost i da izbaci loptu iz ruku. Na kraju je imao šest izgubljenih lopti  i plan je uspio”, rekao je poslije meča Vensan Poarije na pitanje koja je ideja bila u čuvanju Muse sa kojim je saigrač u Realu.

Ipak publika, volja i želja su učinili svoje i domaći tim je bio konkurentan, a Francuska je na suvi kvalitet u posljednjoj četvrtini prelomila meč u svoju korist. Imali su u trećoj četvrtini i 13 poena prednosti, ali je domaći tim nošen podrškom sa tribina uspijevao da se vrati.

Geršon Jabusele je za pobjednike postigao 16 poena, Vensan Poarije je dodao 13, a Metju Strazel 11, a Pol Lekomb 10 poena. U domaćem timu Džanan Musa 15, Kenan Kamenjaš 14, Edin Atić 13 poena.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

Standings provided by Sofascore

About The Author