Plan priprema crveno-bijelih

KK Crvena zvezda mts okupiće se 19. avgusta, a tri dana kasnije ekipa pod vođstvom trenera Milana Tomića odradiće prvi trening u Beogradu. 

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon odmora, prelaznog roka i individualnih priprema, privode kraju ljeto 2019. godine i okupiće se u ponedeljak 19.08. u Beogradu i to će označiti početak sezone 2019-2020 za KK Crvena zvezda mts.
U prva tri dana (19, 20 i 21. avgust) igrači će obaviti detaljne ljekarske preglede i obavezne testove, a prvi trening zakazan je za 22.08. u Beogradu. Ekipa će kao i prethodne sezone, u Beogradu obaviti prvi dio priprema na kojima će fokus biti stavljen na sticanje fizičke snage i uvod u naredne treninge koji će biti jačeg intenziteta. Takođe dio treninga biće iskorišćen za uigravanje ekipe koja će od septembra startovati i sa trening utakmicama. 
Program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena kada su pripreme trajale i znatno duže jer je u svjetskoj košarci postavljen standard da pripreme traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica. S toga, stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vrijeme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u clji da dođu spremni na prvo okupljanje, a oni su pokazali veliku dozu profesionalizma. Rezultati ljekarskih testova i onih u teretani kreiraće dalji program treninga kako timskih, tako i individualnih. Kako je prvi trening meč već 1. septembra, praktično će ekipa odmah ući u predtakmičarski ritam i intenzivno se spremati za veoma napornu sezonu koja predstoji. Protekla sezona je pokazala da stručni štab Crvene zvezde veoma dobro zna da tempira formu da ekipa bude ona prava kada je najpotrebnije.
Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, crveno-bijeli će odigrati sedam utakmica prije odlaska u Zagreb, gdje crveno-bijele očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige. Prvi meč novi tim će odigrati prvog septembra protiv nemačkog Oldenburga, a u finišu priprema crveno-bijeli odlaze u Atini na dvije utakmice sa Olimpijakosom i jednu sa drugim atinskim ligašem Peristerijem. Upravo u Atini 13 dana kasnije ekipa i otvara zvanično takmičarsku sezonu 2019-2020 utamicom protiv Panatinaikosa u dvorani „Marusi” 03.10.2019.godine.

19.08. okupljanje prvog tima

19/20/21. pregledi u Beogradu 

22.08. prvi trening u Beogradu

01.09. trening utakmica Oldenburg (Beograd)

04.09. trening utakmica Darussafaka (Beograd)

08.09. trening utakmica Mornar (Beograd)

11.09. trening utakmice u Beogradu (imena protivnika biće objavljena naknadno)

16.09. put u Atinu

17.09. trening utakmica Atina Olimpijakos  (utakmica zatvorenog tipa)

19.09. trening utakmica Atina Peristeri

21.09. trening utakmica Atina Olimpijakos ( otvorena utakmica)

foto:KK crvena zvezda MTS


About The Author