Partizan konačno

Košarkaši Partizana zabilježili pobjedu na startu Top 16 faze Evrokupa.

Konačno su crno bijeli odigrali jednu partiju u kojoj njihovi navijči nisu strahovali za ishod. Pobijedili su Trento 71:43 (24:16,11:4,19:10,17:13). Već nakon prvog poluvremena na koje su domaći otišli sa 20 poena razlike dao se naslutiti ishod meča. U nastavku su rutinski sačuvali prednost i došli do pobjede.

Osim trijumfa ako je suditi po jednom meču dobili su i kvalitetnog plejmejkera pošto se Džoš Perkins pokazao u odličnom izdanju. Ubacio je 11 poena i imao šest asistencija i pet skokova. Razigrao je Vila Mozlija koji je ubacio 12 poena i imao sedam skokova.

“Ovom timu je nedostajao takav pikenrol igrač, a fantastičan potencijal dobili smo upravo u Perkinsu. Tražili smo igrača koji je dobar na lopti, koji može da kreira, ali i da zna dodati. Teško je promijeniti navike igrača, a kada čovjek kao on zna dodati, to ne možete promijeniti. Samo da ostane zdrav i to je sve što tražim. Kada moram tako da se izrazim treniramo kao konji i teško da to može biti neprimjetno”, rekao je poslije meča trener Partizana Saša Filipovski.

foto:Partizian/Dragana Stjepanović

About The Author