“Parni valjak” uskoro kreće punom snagom

Uprava kluba intenzivno radi na povratku trenera Andree Trinkijerija i njegovog pomoćnika Vlade Šćepanovića u Beograd.

Nakon dva mjeseca, košarkaši Partizana NIS su se u srijedu, 13. maja, vratili u salu. Ukupno 11 igrača, treniralo je danas sa loptom, najavivši tako postepeni povratak u normalna trenažni proces.  Istovremeno, uprava KK Partizan NIS, intenzivno radi na povratku trenera Trinkijerija i Šćepanovića, kao i ostalih prvotimaca u Beograd.

“Želja kluba je da se nakon svih zakonskih procedura koje se tiču preventivnih mera, prvi tim i stručni štab kompletiraju i da što prije u kompletnom sastavu nastavimo sa pripremama za nastavak sezone. Svi prvotimci i članovi stručnog štaba su obavili neophodne testove i svi su bili negativni na Korona virus. Očekujemo da se do kraja nedelje naš stručni štab kompletira, dok vjerujemo da ćemo do kraja iduće nedelje uspjeti da vratimo i sve igrače iz inostranstva”, istakao je predsjednik Partizana NIS, Ostoja Mijailović i dodao: 

Kao što smo mnogo puta istakli do sada, prioritet za KK Partizan NIS je završetak sezone na parketu, uz bezbjednost svih učesnika na terenu i oko terena. Na prethodnom sastanku ABA j.t.d. lige, većina klubova se na isti način izjasnila i mi se spremamo za nastavak sezone. Istovremeno, čekamo i odluke Evrolige o nastavku Evrokupa i Evrolige. Zbog toga smo donijeli odluku da što je prije moguće okupimo tim i nastavimo sa radom u punom kapacitetu”, naglasio je Mijailović. 

(Foto: Dragana Stjepanović)