EL: Planiramo različite scenarije

Evroliga će 25. maja donijeti konačnu odluku o nastavku takmičenja u Evroligi i Evrokupu.

Danas su se oglasili saopštenjem na zvaničnoj stranici lige.

“‘Euroleague Basketball’ sa svojim članovima svakodnevno radi na tome da planira sve različite scenarije koja su moguća tokom perioda suspenzije Evrolige i Evrokupa. Istovremeno, radi se i na tome da postavimo osnov za buduća poboljšanja takmičenja.

Od kada su suspendovana oba takmičenja zbog pandemije kovida-19, održan je niz telefonskih razgovora i video sastanaka u cilju održavanja košarkaškog poslovanja, iako nije bilo utakmica na najelitnijem evropskom nivou.

Video sastancima prisustvuju generalni menadžeri ili sportski direktori svih 18 evroligaških timova. Glavne teme su uticaj kovida-19 na takmičenje, kao i neophodne pripreme da prevaziđemo prekid. Oba cilaj su kratkoročna i uz to poštuju igrače, kalendar, pripreme domaćih takmičenja i propozicije za sezonu 2020/21.

Uz to, predstavnici za medije svih 18 evroligaša održali su virtualni zajednički sastanak da bi usaglasili odgovor na trenutnu situaciju, da bi razmotrili načine na koje navijači mogu da budu informisani o nastavku i eventualnom restartovanju takmičejna, kao i koordinaciji kampanje #eurolagueunited”, piše u saopštenju Evrolige.

foto:euroelague