Panatinaikos nezadovoljan suđenjem: Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda dužu od nekih država

Konstantinos Mitoglu i Matijas Lesor

foto: printscreen

Panatinaikos blago rečeno nije zadovoljan suđenjem u prvom meču četvrtfinala Evrolige.

Grčki tim je na domaćem terenu izgubio prvi meč od Makabija iz Tel Aviva 91:87. Trener domaćih Ergin Ataman je poslije utakmice rekao kako nije zadovoljan sušenjem.

“Sramotno, ovo nije fer za košarku. Dva puta je Vejd Boldvin dobio tri slobodna bacanja pri šutu za tri poena. Ne razumijem. Dali su mu šest poena u takvoj situaciji. Sudije su kao što sam već rekao dosudile dva faula pri šutu za tri poena, žalio sam se”, rekao je Ataman nakon meča.

U srijedu saopštenje Panatinaikosa, koje prenosimo u cjelosti.

“Nažalost, ponovo smo došli do najkritičnijeg trenutka sezone u Evroligi i uložili veliki napor kao Panatinaikos da se vratimo na najviše stepenice, svjedočili smo “velikoj operaciji” koja je preuzeta iz sjećanja na “masakre” koje smo pretrpjeli danima od strane Đordija Bertomeua.

Ne želimo da vjerujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom svijeta i koje nas sve žaloste (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu da utiču na profesionalnu košarku.

Međutim, nažalost, jučerašnje očigledne greške ne dozvoljavaju nam da razmišljamo o drugom razlogu.

Sportski teren nikada ne bi trebalo da se koristi kako bi se izliječile rane i situacije kroz koje ljudi prolaze, a za košarku je bitno da se uvijek drži podalje od svega toga.

Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku i deluje imajući u vidu sam napredak sporta.

Takođe je dokazao da kada igra sa znojem svojih sportista, sa emocijama svojih miliona navijača, sa novcem koji ulaže i sa ogromnim naporom koji ulaže, ustaje, udara po stolu i bori se do kraja kako bi bio opravdan bez razmišljanja o posljedicama.

Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda dužu od nekih država. Na kraju, pokažite poštovanje i prestanite da potcjenjujete proizvod”.

Drugi meč ovih rivala na programu je u četvrtak u Atini.Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author