Orlovi sletjeli. Samo Lučić stao pred novinare

Vladimir Lučić o Poceku
Lučić

foto:FIBA

Košarkaši Srbije vratili su se u Beograd.

Ranije nego što su planirali košarkaši Srbije vratili su se sa Evropskog prvnestva. Italija je opet bila kobna.

Košarkaše je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao veliki broj novinara, a samo je kapiten Vladimir Lučić stao pred njih.

“Nemam ništa novo da kažem, sve smo rekli sinoć. Nismo pretjerano spavali, imali smo rani let, mišljenja su ista. Italija je zasluženo slavila. Mi smo dobro počeli, ali smo onda pali”, rekao je kapiten Vladimir Lučić po dolasku na aerodrom.

“Nismo ništa analizirali, sve je još svježe. Kao što sam rekao na konferenciji, promašili smo veliki broj otvorenih šuteva u drugom poluvremenu. Oni su poslije isključenja trenera reagovali kao ekipa. Ubacili su neke šuteve, stekli samopouzdanje i zasluženo slavili”, rekao je Lučić i nastavio:

“Svima nama je teško, razočarani smo. Imali smo velika očekivanja, ali se u sportu dešavaju ovakve stvari”.

Na pitanje da li bi sada neke stvari uradili drugačije, Lučić je odgovorio:

“Kažem, nismo analizirali utakmicu na taj način. Vjerovatno bi se neke stvari odradile drugačije, ali nema svrhe razmišljati na taj način”.

Selektor Svetislav Pešić je apelovao tokom turnira na medije da ne dižu euforiju.

“Mi nismo pratili medije u tolikoj mjeri. U odnosu na kvalitet, imali smo realne želje i snove da napravimo veliki rezultat i odatle razočaranje. Od naših očekivanja, ne onih oko nas”.

Logično igrači su razgovarali između sebe poslije poraza.

“Pričali smo da smo ekipe za poželjeti što se tiče svega što smo prolazili tokom ljeta, zato poraz još teže pada. Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija je bila izvanredna”.

Italijani su preokret napravili poslije isključenja trenera Đanmarka Poceka. Na pitanje da li je isto trebalo da učini i selektor Srbije, kapiten je rekao:

“Pa ne znam. Igrom slučaja se desilo tako. Nije prvi put da trener nekom lažnom reakcijom pokušava da izazove nešto kod svoje ekipe. Namjestilo se da su oni od tog momenta igrali bolje. Ne vjerujem da je Poceko previše doprinio”.