Sedmo izdanje turnira „Aco, Prle, Milenko“

Orlovi

foto:kosarka24.ba

Memorijalni turnir „Aco, Prle, Milenko“ biće odigran predstojećeg vikenda.

Biće to sedmo izdanje turnira u organizaciji ŽKK Orlovi. Osim domaćina nastupće i ekipe Mladi Krajišnik, Požega i Zrinjski. U polufinalnim mečevima u subotu sastaju se Orlovi – Mladi Krajišnik i Požega –Zrinjski. U nedjelju su mečevi za plasman.

Orlovi su podmladili ekipu, ali ambicije ostaju iste.

“Ovo je novi roster i sigurno nam treba vremena da se uigramo. Nakon ovog turnira u Mostaru počeli smo da više radimo na taktici tako da očekujem da na našem Memorijalnom turniru igramo još bolje. Ovi mečevi će nam dobro doći za dizanje forme, te stvaranje još bolje hemije unutar ekipe”, rekla je trener Orlova Dragana Svitlica i nastavila:

“Svjesno smo išli na podmlađivanje i sad želimo da igramo brže i agresivnije. Izuzetno smo sad zanimljiva ekipa koja veoma dobro radi. Očekujem od mojih djevojaka da igraju brže, da bolje rotiraju u napadu i odbrani te da popravimo neke stvari. Takođe očekujem da više igramo na kontre i da nam mladost donese veću energiju. Atletski puno bolje izgledamo neko u ranijim sezonama”, rekla je Svitlica.

Uprkos podmlađivanju ekipe ne odustaju od visokih ambicija.

“Sigurno je da naša mladost neće umanjiti ambicije u novoj sezoni. Idemo na osvajanje kupova, da se zatim borimo za titulu šampiona u prvenstvu BiH i pokušamo ostvariti još bolji rezultat u WABA ligi. Svake godine planiramo dodatni iskorak i tako će biti i u novoj sezoni. Pored napretka ekipe očekujem da i djevojke individualno napreduju kroz mečeve i treninge i budu još bolje kako prvenstvo odmiče“, istakla je Svitlica.

Novi kapiten ekipe je Gordana Kondić.

“Ekipa je nova a u ovom periodu smo zaista kvalitetno radile. Želimo da manjak iskustva nadoknadimo enerijom. Ono što je već vidljivo to je da ćemo igrati još brže, mlađe smo i nastojaćemo to da iskoristimo. Dosad smo dosta radili na fizici a ove sedmice ćemo početi rad na taktičkom planu tako da na memorijalu očekujem još bolje partije”.