Odgođen start Lige BiH

Ovog vikedna neće se igrati košarka u Ligi BiH.

Prvo kolo košarkaškog šampionata BiH bilo je planirano za naredni vikend, ali neće biti održano zbog problema na realciji Igokea,Košarkaški savez Republike Srpske sa jedne i klubovi iz federacije BiH sa druge strane. Ukratko klubovi su obavil žrijeb u kojem su bez njihove volje uvrstili i jedinog predstavnika BiH u ABA ligi Igokeu.

Kako nikad do sada predstavnik u ABA ligi nije igrao od početka, tako ni u Igokei nisu željeli da igraju ligu od starta. Košarkaški savez Republike Srpske je reagovao i tražio da se konačno održi skupština KS BiH i “zamrzao” je status u KS BiH i u Upravnom odboru.

Komesar takmičenja Božo Bošnjak je rekao da su Mladost iz Mrkonjić Grada i Bratunac sinoć tražili otkazivanje utakmica prvog kola, a dobili su za to saglasnost Zrinjskog i Kaknja protiv kojih se sastaju na početku takmičenja.

“Mislim da je njihov zahtjev opravdan zbog situacije s Košarkaškim savezom RS-a. Stvari će se izdefinisati na skupštini Saveza, a prvo kolo Lige 12 će se igrati 21. oktobra s njima ili bez njih”, rekao je Bošnjak za agenciju FENA.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili