Klubovi iz BIH dali ultimatum Igokei

Klubovi, koji nastupaju u Ligi BiH održali sastanak u Sarajevu.

Predstavnici klubova, koji će nastupati u Ligi BiH naredne sezone na statanku u Sarajevu odlučili su o dvije bitne stvari, a pitanje je koliko su njihove odluke vjerodostojne.

Prva stvar je da su konstatovali da Liga BiH treba početi 13. oktobra. Druga bitna star je da svi klubovi moraju igrati Ligu 12 i da će se bodovi prenositi kasnije u Ligu 6 i Ligu za opstanak.

Odluke klubova nisu obavezujuće jer oni ne vode prvenstvo BiH nego KS BiH.

U Statutu KS BiH pod članom 33 jasno stoji da Upravni podbor odlučuje o sistemu, kalendaru i propozicijama takmičenja za sve uzrasne kategorije prvenstva i Kupa-a Bosne i Hercegovine,

Problem je u ovom slučaju sa nastupom Igokee. Prema statutu KS BiH, samo Upravni dobor može donijeti odluku o sistemu takmičenja, a na posljednoj je donesena odluka da šampion BiH mora igrati Ligu BiH. Šampion je Zrinjski, koji će igrati.

“Nismo bili na sastanku danas, tako da ne znamo o čemu se raspravljalo. Čekamo da zvanično dobijemo zapisnik sa sastanka, da vidimo ko je, za šta, i sa kakvim legitimitetom, glasao i odličivao o nečemu. Nakon toga ćemo moći više toga da kažemo”, rekao je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović za sportal “srpskainfo”.

Na sastanku su bili predstavnici Mladosti iz Mrkonjić Grada, odnosno direktor Miladin Rmuš.

“Bez saglasnosti klubova iz Republike Srpske odlučeno je da se Igokei ponudi da igra od starta takmičenja. Liga BiH treba da počne 13. oktobra , obavljen je žrijeb, a mi u prvom kolu treba da dočekamo šampiona Zrinjski. Na sastanku smo se ogradili od ovakvih odluka i istakli da bez konsultacija sa našim savezom ne želimo da odlučujemo o bilo čemu. Prema novom sistemu takmičenja, bodovi iz prve faze se prenose u Ligu za šampiona, što praktično znači da Igokea mora da igra od starta ako želi da se takmiči u ligi BIH”, istakao je Rmuš za “srpskainfo”.

Skupštine KS BiH je trebalo da bude održana još 2016. godine, ali je stalno bila prolongirana. Komesar takmičenja trebalo bi da predloži kalendar takmičenja koji bi potom trebalo da potvrdi Upravni odbor. Da bi neka odluka bila validna, za nju moraju glasati po dva od tri člana iz sva tri naroda koji čine UO.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili