Igokea: Nećemo igrati Ligu BIH!

Pavle Ćorović sportski direktor Igokee za naš portal o ultimatumu vicešampionu BiH.

Klubovi, koji će igrati Ligu BiH na sastanku u Sarajevu održali su žrijeb za Ligu BiH, koja bi trebala startovati 13. oktobra.

Na žrijebu se našlo i ime Igokee. Saopšteno je i da će se bodovi iz Lige prenositi u Ligu za šampiona i Ligu za opstanak, a ukoliko neki klub ne odigra dva kola automatski slijedi izbacivanje.

Sportski direktor Igokee Pavle Ćorović za naš portal je prkomentarisao situaciju u kojoj je njegov klub ukoliko ne igra ligu stavljen pred svršen čin.

“Što se tice igranja Igokee. Igokea neće igrati Ligu BH. Ako ovako stvari budu išle, neće igrati ni Ligu 6”, kaže Ćorović i nastavlja:

“Igraćemo ABA ligu i narednih sezona i tu za nas nema problema. Ovdje je na sceni samovolja komesara takmicenja Bože Bošnjaka, koji izmišlja pravila i donosi odluke kako njemu odgovara. On pokušava da izabere sudije i delegate za ligu bh ove godine kako njemu odgovara, lično njemu. Klubove je iskoristio za nekakvo glasanje, da se usvoji pravilnik takmičenja…a sve je to neregularno!”.

Prema tumačenju poslije sastanka u sarajevu ako neki klub ne odigra dva kola slijedi izbacivanje.

“Što se tiče kažnjavanja Igokee, Igokeu nema ko da kazni. Savez ne funkcioniše, nema legitimnog Upravnog odbora, nema legitimnog Generalnog sekretara i takav haos koristi Božo Bošnjak i propisuje pravila…pokušava da sudi i presudjuje. Ne zaboravite da su Igokeu htjeli da suspenduju i prije dvije godine, kada je jedina igrala ABA ligu. Tada je “savez” bio za FIBA. Utrkivali su se tada da suspenduju Igokeu, jer igra ABA ligu koju KSBIH tada nije priznavao. Čini nam se da je kuhinja ista i sada. Igokea smeta, jer je organizaciono daleko ispred”, kaže Ćorović.

foto:kosarka24.ba,Igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili