KSRS: Može i prvak Srpske u Drugu ABA

Saopštenje Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Košarkaški savez Republike Srpske uputio je zahtjev savezu BiH za sazivanje vanredne Skupštine u roku od 15 dana.

Predlažu da se vanredna Skupština održi 20. oktobra u Banjaluci, gdje bi bio izabran generalni sekretar, članovi Upravnog odbora KS BiH, te izvršene izmjene i dopune statuta KS BiH u skladu sa Ustavom, te Zakonom o sportu.

 U saopštenju se ističe:

“Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora KS BiH donijeta je odluka o održavanju redovne sjednice Skupštine KS BiH 29. oktobra. Kako je članom 25. Statuta KS BiH propisano da se članovi Skupštine obavještavaju najmanje 30 dana prije održavanja sjednice, što do danas nije učinjeno, očito je dovedeno u pitanje održavanje redovne sjednice. Održavanjem Vanredne sjednice Skupštine KS BiH bi bile u mogućnosti da konzumiraju svoja prava iz člana 16.i 17. Statuta”, piše u saopštenju.

Dalje se navodi i kakve će korake KS RS preduzeti ukoliko se ne udovolji zahtjevu.

“Ukoliko se ne udovolji zahtjevu za održavanje Vanredne sjednice KS BiH, Košarkaški savez Republike Srpske će na osnovu člana 18. i 1.9 Statuta KS BIH stvariti van snage svoju odluku o dobrovoljnom udruživanju Košarkaškog saveza Republike Srpske u Košarkaški savez BIH broj 93/09 od 20.maja 2009.godine, te će svoje dalje aktivnosti usmjeriti ka formiranju jedinstvene lige na nivou Košarkaškog saveza RS čiji bi prvak bio jedan od učesnika ABA dva lige”, navodi se u saopštenju.

foto.kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili