Obradović: Nemam zamjerki ekipi

Obradović

foto:printscreen

Trener Partizana Željko Obradović govorio poslije poraza od Barselone u 31. kolu Evrolige.

Barselona je slavila u Beogradu 89:80, zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

”Broj izgubljenih lopti je pokazatelj da je tim želio, da se borio i da su igrači dali sve od sebe. Mi smo imali 17 šutnutih lopti više ali šest penala manje. Sa 14 napada više, mi smo izgubili. Oni su fantastično šutirali.

U prvom poluvremenu su dali četiri trojke u tranziciji. U trećoj dionici primili smo dosta lakih poena. Nemam nikakve zamjerke ekipi u ritmu u kome igramo, jer smo igrali protiv tima sa najvećim ambicijama da bude prvak, što mom prijatelju Šarunasu želim.”

Potom je trener Partizana govorio o rasporedu:

”Pokušali smo da uvijek imamo svježinu. Jedino je Lesor igrao preko 30 minuta jer nije igrao prošlu i Ledej jer nam je bitan na poziciji četiri. Sutra ćemo pričati o Realu i ovi koji su manje igrali više će trenirati, dok će ostali da se pojave da popričamo malo, dobro se istegnu i počnu misliti na Real.”

Treću dionica je umnogome odredila pobjednika.

”Oni su izuzetno kvalitetan tim. Probali su da koriste sve prednosti u odnosu na nas. Primali smo neke lake poene u tranziciji, gdje nismo napadački dobro otvorili utakmicu. Uspjeli smo da se vratimo ali smo primili pet poena na najlakši način. Posljednju dionicu smo otvorili bez da koristimo pametan faul. Nekada te stvari radimo dobro, nekada ne ali radićemo na tome.”

Dotakao se najtrofejniji evropski trener statistike:

”Mi smo imali 16 šuteva više za dva, jednu trojku šutiranu više ali pet ubačenih manje. Oni su imali šest penala više. Imali smo tri izgubljene lopte, to se odavno nije desilo.

Barselona nema posebnu agresivnost, ali igraju drugačiju odbranu i tjeraju te dva na dva i zato nema više asistencija. Njih može biti i u tranziciji ali smo u trčanju brzopleto donosili neke odluke. Sutra je novi dan i razmišljamo o Realu.”

About The Author