Na svoj način se pripremamo za utakmicu

Srbija drugi krug na Svjetskom prvenstvu počinje utakmicom protiv Portorika u petak od 10 časova i 30 minuta.

Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Sa tri ubjedljive pobjede i osvojenim prvim ju grupi D, reprezentacija Srbije je iz Fošana doputovala u Vuhan, mjesto gde će u petak, od 10:30 po srpskom vremenu odmjeriti snage sa Portorikom u okviru druge faze Svjetskog kupa u Kini.
Poslije neočekivane situacije sa promjenama termina za trening, “Plavi” će se za sutrašnji meč pripremati bez ulaska u halu, o čemu je na konferenciji za medije govorio selektor , Aleksandar Đorđević.
“Zahtjevne su satnice. Probudili smo se u pola sedam, doručkovali, a onda više od sat i po putovali do aerodroma, odakle smo uz dobru organizaciju lako prošli do aviona. Ušle su sve četiri ekipe i došli do Vuhana. Oko 14.45 smo završili s ručkom, a imali smo promjenjenu satnicu treninga, dali su nam terminu 16.00 i mi smo odmah odlučili da ne idemo, jer je to sve jako, jako naporno fizički za igrače. Odradili smo lagani trening u hotelu, što je običaj kada imamo utakmicu jednu za drugom. Sve je prošlo u dobrom redu, regularno. Novi grad, novi hotel, sve ostalo je isto. Hale slične, parketi, koševi, tako da će nam biti potrebno samo malo vremena da se adaptiramo na nove uslove“, ističe Đorđević.
Selektor “Orlova” je napomenuo da ekipa neće trenirati ni u petak ujutru, već će na parket dvorane u Vuhanu izaći pred utakmicu koja po lokalnom vremenu počinje u 16:30 (10:30 po srpskom)
“Nećemo imati trening u petak, pošto je termin opet rano ujutru. Mislim da je bolje da se sačuva energija. Vrlo je malo vremena prošlo je između utakmice koja se kasno završila, do treninga koji bi bio u petak ujutru, tako da nije ni to dobro u ovako zahtjevnom takmičenju. Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu“.
Igrači su svoj program odradili u hotelu, pa će potpuno sveži dočekati meč s Portorikom.

“Koncentracija je dobra u timu. Svi igrači su dobro reagovali”, završio je Đorđević.

foto:printscreen/youtube