Mateo: Jedno pivo, možda dva

foto: printscreen

Ćus Mateo odveo je Real do 11. titule šampiona Evrolige.

U prvoj sezone u Evroligi na klupi Reala, Mateo je došao do titule, pošto su poenima Serhija Ljulja u finalu pobijedili Olimpijakos 79:78.

“Nije lako pričati sada. Previše je bilo oscilacija. Ovo je bila teška sezona, ali sa srećnim krajem u vidu trofeja. Vrlo sam srećan duhom ovih igrača. Držali su se kada stvari nisu išle dobro i kada se nešto loše desi, povrede ili porazi. Što je situacija lošija, više se borimo. Sada smo pobijedili košarkašku mašineriju Olimpojakos šutem Ljulja. Ovo je kao san za mene.

Vrlo sam uzbuđen. Želim samo da čestitam Olimpijakosu što su imali sjajnu sezonu. Trener Barcokas je gospodin. Žao mi je zbog njega. Igrali su nevjerovatno, vjerovatno su zaslužili isto. Vrlo sam srećan zbog mog stručnog štaba. Borili su se od početka. Dan po dan. Bili smo u stanju da reagujemo poslije 0-2, da se vratimo u Madrid, da se vratimo u petoj utakmici protiv sjajnog Partizana. Zatim i da pobijedimo Barselonu i Olimpijakos, jedan od najboljih timova ikada”, rekao je Mateo.

Proteklih meseci, španskog stručnjaka pratile su glasine da će napustiti Real.

“Poštujem mišljenja. Srećan sam trenutno. Želim da živim u momentu. Navijači su takođe zaslužili pobjedu. Ne znam šta će se desiti. Uživaću večeras. Jedno pivo, možda dva. Ovaj posao je pun oscilacija. Moraš da kontrolišeš ono što zavisi od tebe.”

About The Author